8 Απρ 2009

«NonStop» για αγωγούς.


Εξαιρετικό (ελληνικό) ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή).
Καταθέτοντας τον ετήσιο απολογισμό της ρωσικής κυβέρνησης στην ομιλία του διαβεβαίωσε ότι τη φετινή χρονιά , αν και πολύ δύσκολη όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν θα ανασταλούν τα σχέδια υλοποίησης των νέων, εναλλακτικών αγωγών μεταφοράς υδρογονανθράκων.


Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε στους αγωγούς φυσικού αερίου North και South Stream, τον Παρακασπιακό αγωγό και τον πετρελαιαγωγό «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη», για να επιμείνει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθησή τους, παρά τις ...αντιδράσεις.

«Αναμφίβολα δεν ενδιαφέρονται όλοι στον κόσμο να υλοποιηθούν, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι τα σχέδια αυτά είναι καλά θεμελιωμένα από οικονομική άποψη, ανταποκρίνονται σε αυστηρά οικολογικά κριτήρια και υπηρετούν την εδραίωση της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Βλ. Πούτιν χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικές» τις προσπάθειες να αποκλειστεί η Ρωσία από συμφωνίες ενεργειακού χαρακτήρα και να αγνοηθούν τα νόμιμα συμφέροντά της, αν και απέφυγε να κατονομάσει ευθέως κάποια πράγματα που αφορούν την χώρα μας (απλά τα ...φωτογράφησε με υψηλή ...ευκρίνεια) ή και την πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. - Ουκρανίας, η οποία ενόχλησε σφόδρα τη Μόσχα.

Θυμίζοντας το «ενεργειακό αντίβαρο», που προβάλλει συχνά η Μόσχα στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., ο Βλ. Πούτιν είπε ότι σε μερικές εβδομάδες ο πετρελαιαγωγός «Ανατολική Σιβηρία - Ειρηνικός Ωκεανός» θα φτάσει ως τα κινεζικά σύνορα και θα συνεχίσει ακάθεκτος, ώστε σύντομα να μπορεί να προμηθεύει την Κίνα με 15 εκατομμύρια τόνους ρωσικού πετρελαίου ετησίως, υλοποιώντας 20ετές συμβόλαιο συνεργασίας.


Ο όρος «αντιπαραγωγικές» που χρησιμοποίησε δεν αφορούσε μόνο την χώρα μας ή την συμφωνία Ε.Ε - Ουκρανίας αλλά και μια διεργασία του παρασκηνίου της κυβέρνησης των ΗΠΑ του Μπαρακ Ομπάμα.
Η ... διεργασία αυτή περιλαμβάνει την πρόθεση των Αμερικανών να προωθήσουν την δημιουργία ενός νέου αγωγού πετρελαίου που θα ξεκινά από το Ιράν, θα περνά από την Αρμενία και θα καταλήγει στην Τουρκία.

Καταλαβαίνετε ότι αν το σχέδιο υλοποιηθεί, θα έχουμε μια ιδιότυπη και πολύ ισχυρή συμμαχία που θα αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη στην ευρύτερη περιοχή.


Βλέπετε τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον κόσμο. Ξαφνικά μετά από 100 περίπου χρόνια το Αμερικανικό Κογκρέσο θυμήθηκε την γενοκτονία των Αρμενίων που επί τόσα χρόνια ...«αγνοούσε».

Ξαφνικά κάποιοι Τούρκοι διανοούμενοι και ακαδημαϊκοί (μεταξύ των οποίων και ο Προέδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ) στα εξηνταφεύγα τους ...«ανακάλυψαν» την ύπαρξη αυτής της γενοκτονίας και ξεκίνησαν μια εκστρατεία στο Διαδίκτυο για να ζητήσουν... συγνώμη.


Ξαφνικά ... τα βιβλία της Ιστορίας στην γείτονα χώρα θα ..αλλάξουν. Θα τροποποιηθούν ..εν μέρει.


Όπως καταλαβαίνετε οι αγωγοί και το χρήμα που κυλά μέσω αυτών .... αναθεωρεί πολλά πράγματα .

http://politis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: