4 Ιουλ 2009

Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους !

[46546456456.JPG]

«Δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ» . Αυτό ακριβώς είπε ο κ. Τσουκάτος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.
Ο ίδιος επέμεινε ότι όλα τα χρήματα που πήρε από τη Siemens κατέληξαν στα κομματικά ταμεία, ενώ ο δικηγόρος του τόνισε ότι ήταν πάγια τακτική του ΠαΣοΚ να μην εγγράφονται αυτοί που προσέφεραν χρήματα στα βιβλία του κόμματος. Δηλαδή κρατούσαν ( ή και κρατούν ) διπλά βιβλία.

Όταν αναφερόμαστε σε λογιστικά βιβλία μη πάει ο νου σας σε τίποτα εκσυγχρονισμένα , μηχανογραφημένα και αξιόπιστα λογιστικά βιβλία με τριπλότυπα παραστατικά κλπ..
Τα επίσημα λογιστικά βιβλία του ΠαΣοΚ έχουν την μορφή που μπορείτε να δείτε εάν κάνετε κλικ στην φωτογραφία του άρθρου.

Είναι το ....βιβλίο εσόδων ενός κόμματος που κυβέρνησε την μεταπολιτευτική Ελλάδα επί μακρό χρονικό διάστημα, όπως το έδωσε στην δημοσιότητα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κα.Μαρία Καρακλιούμη. Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους! Το δυστύχημα είναι ότι οι δεύτεροι είμαστε σίγουρα εμείς.

Εάν αυτά που βλέπετε είναι λογιστικά βιβλία μέσω των οποίων περνούν εκατομμύρια ευρώ , τότε το μπακαλοτέφτερο της μεταπολεμικής περιόδου φαντάζει μπροστά του ως ....Software Εφαρμογής Ενιαίου Γενικού Λογιστικού Σχεδίου στην Γενική και Αναλυτική Λογιστική.

Είναι εμφανής η αμηχανία στην οποία βρίσκεται το ΠαΣοΚ με αφορμή αυτή την υπόθεση. Η επιχειρηματολογία όμως απευθύνεται σε ..μωρούς ή ...ιθαγενείς. Επιμένει ότι από τον ελέγχο που έγινε στα βιβλία του ( που βλέπετε στην φώτο)...ουδέν προέκυψε.

Λες και τα μαύρα χρήματα , που κάποιοι , σύμφωνα με την ομολογία του κ. Τσουκάτου, τα πήρα μαύρα ( χωρίς δηλαδή παραστατικά), από κάποια μαύρα ταμεία της SIEMENS, για κάποιους ...μαύρους και αδιαφανείς σκοπούς, αυτά λοιπόν τα χρήματα θα τα περνούσαν στα ...λευκά και επίσημα λογιστικά βιβλία ( έστω και αυτής της μεταπολεμικής κατάστασης και μορφής που βρίσκονται). Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους !

Μάλιστα το ΠαΣοΚ για να προσδώσει ...κύρος στην επιχειρηματολογία του ισχυρίζεται ότι τα οικονομικά του (δηλαδή αυτά τα ...βιβλία που βλέπετε) έχουν ελεγχθεί και από τους ορκωτούς λογιστές της Βουλής.
Όμως χθες ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Πάγκαλoς μιλώντας στο MEGA για τα οικονομικά του ΚΚΕ και στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει ενάντια στους ελέγχους από τους ορκωτούς λογιστές της βουλής που παρουσίασε ο Περισσός ,ισχυρίστηκε ότι:«οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών είναι επιφανειακές. H έκθεση των ορκωτών λογιστών παίρνει τα χαρτιά που τους δίνεις και αποφασίζει αν τα χαρτιά αυτά είναι σωστά γραμμένα. Δεν ψάχνει η έκθεση να δει πηγές και στοιχεία».

Όπως καταλάβατε αγαπητοί ..ιθαγενείς οι εκθέσεις των ορκωτών που αφορούν στο ΠαΣοΚ είναι βάθους και φερέγγυες, αλλά ....δεν είναι σε ό,τι αφορούν το ΚΚΕ! Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους ! Ή…όπως είπε και στην απολογία του ο κ. Τσουκάτος: «Όποιος επικαλείται τα βιβλία και τα επίσημα στοιχεία το πράττει όλως προσχηματικά σταθμίζοντας πως η ομολογία της αλήθειας θα έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από την συντήρηση κατά συνθήκη ψεύδους»......

Αμηχανία όμως προκαλεί στο ΠαΣοΚ ο κ. Πάγκαλος και με όσα αποκαλυπτικά της φιλοσοφίας του κόμματός του , εξακολουθεί να λέει. Ισχυρίζεται ότι και ο ίδιος στις εκλογές για ...να τα βγάλει πέρα... ενισχύεται από φίλους του. Πολλοί δε από αυτούς του δίνουν διάφορα ποσά για ...να τα μεταφέρει στα κομματικά ταμεία. «Δεν ξέρω από πούβγάζουν τα λεφτά, δεν μπορώ να κάνω φορολογικό έλεγχο σε όσους μας ενισχύουν» είπε.

Πριν από μερικές μέρες είχε πει μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον κ. Τσουκάτο: «Γιατί είναι μαύρο χρήμα ένα χρήμα που το παίρνεις από τη Ζίμενς; Είναι μεγάλη εταιρεία. Εάν του είπαν πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο;». Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους!

Και εάν νομίζετε ότι το ...«δούλεμα» σταματά σ` αυτό το σημείο κάνετε λάθος.Ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την χθεσινή μέρα ως «αρχή της δικαίωσης του κ. Τσουκάτου, ενώ επανέλαβε ότι αυτό που συνέβη στην υπόθεση ήταν μια παράνομη μεν, αλλά .....χρηματοδότηση κόμματος».

Τι σημαίνει αυτό; Μια απλή πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξη που έχει κιόλας παραγραφεί. Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους!


ΥΓ. Τους ισχυρισμούς του κ. Τσουκάτου έχουν επιβεβαιώσει και οι δύο αρμόδιοι του ταμείου στο ΠαΣοΚ εκείνη την περίοδο!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: