22 Απρ 2009

Φιέστα ψευτομουφτήδων με τις ευλογίες αιρετών

Θυμήθηκαν να γιορτάσουν την γέννηση του Μωάμεθ σε κλειστό γήπεδο με 5.000 πιστούς την δεύτερη μέρα του Πάσχα!
Έφεραν γνωστούς καλλιτέχνες από Σκόπια και Τουρκία για το θρησκευτικό μέρος της τελετής με τους ύμνους και την ισλαμική ιεροτελεστία
Απευθυνόμενος σε «σοϊντασλάρ-ομοεθνείς» μίλησε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς, μιλώντας για στιγμές δόξας που ζει με τη έναρξη του θεσμού αυτών των μαζικών εκδηλώσεων στην Δυτική Θράκη

Γυναικόπαιδα φερμένα απ’ όλα τα σημεία του νομού, ηλικιωμένοι και νεολαίοι, ήρθαν με τα λεωφορεία που διατέθηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης που στόχευε στο να συσπειρώσει κάτω από τον ισλαμικό μανδύα την εθνική καταγωγή των ανθρώπων, αφού οι αναφορές στην μητέρα πατρίδα Τουρκία ήταν συνεχείς

Ένα καντήλι για τoν Μωάμεθ, μια ιδιότυπη θρησκευτική γιορτή οργάνωσαν εν είδη φιέστας στο Αμοιρίδιο κλειστό γήπεδο της Ξάνθης οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν θρησκευτικούς λειτουργούς αλλά και ειδικούς ψαλτάδες εγνωσμένου κύρους με δισκογραφία, από Τουρκία, Σαουδική Αραβία Σκόπια, και άλλες βαλκανικές χώρες, καταφέρνοντας να καλύψουν μια εκδήλωση 5.000 πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον αθλητικό χώρο. Κάτι τέτοιο γίνεται με τόση μαζικότητα για πρώτη φορά και οι εμπνευστές του επέλεξαν η γιορτή αυτή να γίνει την δεύτερη μέρα του χριστιανικού Πάσχα σαν παράλληλη εκδήλωση του Ισλάμ, δείχνοντας την συσπείρωση όπου κόσμου και καταφέρνοντας να φέρουν από τον κάμπο, τα απομακρυσμένα χωριά γυναικόπαιδα που για πρώτη φορά στην ζωή τους θα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σ’ ένα γήπεδο, να κάνουν μια ανέλπιστη εκδρομή για έναν «ιερό σκοπό» όπως ήταν το πρόσχημα της θρησκευτικής γιορτής.

Παρών σε όλα αυτά στο κεντρικό τραπέζι των επισήμων ήταν ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς, εκπρόσωπος της πρεσβείας στην Αθήνα, της μειονότητας της Ρόδου κι άλλοι πρωτοκλασάτοι μειονοτικοί που έσπευσαν να βρίσκονται στο κεντρικό σημείο των επισήμων που έπαιρναν οι κάμερες και καλυπτόταν δημοσιογραφικά. Στο κλειστό γήπεδο πάντως γινόταν το αδιαχώρητο, ενώ από την είσοδο νεαρά κορίτσια προσέφεραν κεράσματα κι έβαζαν κολόνια σε όλους τους διερχόμενους που είχαν κατακλύσει τα διαζώματα των θεατών ακόμη και στον χώρο των σκαλοπατιών. Ειδική εξέδρα είχε στηθεί έτσι ώστε να υπάρχει πανοραμική θέα, γιγαντοοθόνη όπου προβαλλόταν οι ομιλητές και μια υψηλών απαιτήσεων μεγαφωνική μετάδοση της εκδήλωσης για να υπάρχει ο απόλυτος ήχος. Ο ψευτομουφτής Ξάνθης με την λευκή φορεσιά του ήταν ο απόλυτος άρχοντας του χώρου, αφού και με την ομιλία του και τα δάκρυα που σκούπισε διακριτικά αναφερόμενος στις ρήσεις του Μωάμεθ και κάνοντας μνεία στο χρέος που έχουν οι σύγχρονοι πιστοί να τηρούν τα λόγια του Προφήτη, κατάφερε με μια πύρινη ομιλία από στήθους να εισπράξει το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού του. Ο Αχμέτ Μετέ απροκάλυπτα καλωσόρισε τους καλλιτέχνες θρησκευτικών ύμνων εγνωσμένου κύρους αναφερόμενος στην «Μακεδονία», αποφεύγοντας την ονομασία των Σκοπίων, υιοθετώντας την αναγνώριση που παρέχει στο κρατίδιο η Τουρκία, ενώ έγιναν αναφορές στην μητέρα πατρίδα και το διαρκές ενδιαφέρον της.

Για «σεισμό» από τους μουσουλμάνους πιστούς και «ποταμούς» δακρύων από τη συγκίνηση γράφουν τα τουρκόφωνα site…

Για κοσμοπλημμύρα που θα γραφεί στα χρονικά μιλούν με ενθουσιασμό στα τουρκόφωνα site γνωστοί κονδυλοφόροι που γράφουν ότι «ποτάμι έρρεαν» τα δάκρυα των πιστών θρησκευόμενων μουσουλμάνων από την κατάνυξη της γιορτής!..
Στις παρουσίες που αξίζει να αναφερθούν ήταν των Αχμέτ Χράλογλου θεολόγου βοηθού του ψευτομουφτή Ξάνθης, του προέδρου των ιεροκηρύκων Σαντίκ Σαντίκ, του Ρεχίμ Κελεχμέτ αρθρογράφου της Γκιουντέμ και βοηθού του ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ, του Μουζαφέρ Σαλίχογλου διευθυντή του μειονοτικού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, του πρώην γραμματέα του τουρκικού προξενείου κ. Ραμαντάν, του υπεύθυνου του συλλόγου ιεροκηρύκων Κομοτηνής Αχμέτ Αρίφ, του δικηγόρου πολιτευτή Ορχάν Χατζηϊμπράμ και υπερασπιστή των προσφυγών της ΤΕΞ, του Χουσεΐν Μπατάκ του ανεξάρτητου συνδυασμού, του Μουσταφά Αγγά δημάρχου Μύκης, του Κιρλή Ντοκμέ, του υποπρόξενου Ονούρ Εκρέμ, των ακολούθων και του προσωπικού του γενικού τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, του αντινομάρχη Ξάνθης Γιουσούφ Ντελή, του προέδρου του ανεξάρτητου συνδυασμού ισότητας Χασάν Μαλκότς, του νέου προέδρου της αυτοαποκαλούμενης ΤΕΞ Μεχμέτ Χατζηχαλήτ, του προέδρου των αποφοίτων ειδικής παιδαγωγικής Ακαδημίας Μεχμέτ Ντερντιμάν, του προέδρου του Δήμου Γλαύκης Μπιρόλ Ιντζέ, Μεχμέτ και πολλών άλλων. Στην εκδήλωση ακούστηκαν υμνωδίες από τον Μεσούτ Κουρτίς Ερκάν Μουτλού από Σκόπια και Τουρκία, ενώ το μήνυμα της ημέρας παρουσίασε ο ιμάμης του διάσημου τεμένους της Κων/πολης του Μπέγιαζητ που ήρθε προσκεκλημένος για τον σκοπό αυτό, ο Χαφίζ Σουάτ Γκιουζοτόκ.

«Αξιότιμοι ομοεθνείς και εγώ μαζί με όλους σας ζω το ξεκίνημα μιας εκδήλωσης στην Ξάνθη της Δυτικής Θράκης με τόσο κόσμο. Καλωσορίζουμε απόψε καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες μαζί με τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης που τον συγχαίρω και την τοπική αυτοδιοίκηση που συμμετέχει, ενώ θέλω να συγχαρώ και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης είπε ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής κ. Σαρνίτς, που έλαμπε από χαρά κι ευτυχία μιλώντας σ’ ένα τέτοιο πλήθος από το βήμα.

Απ’ έξω από το Αμοιρίδιο γήπεδο πραματευτάδες βρήκαν την ευκαιρία να ξεπουλήσουν ποπ κορν και μαλλί της γριάς, ενώ υπήρχε και κινητοποίηση της αστυνομίας λόγω της αυξημένης προσέλευση του κόσμου με Ι.Χ. μηχανάκια και λεωφορεία.

Πάντως κύκλοι που γνωρίζουν τα μειονοτικά πράγματα ανέφεραν ότι η κινητοποίηση ενώ ήταν μεγάλη δεν απέφερε το ποθητό αποτέλεσμα, αφού το γήπεδο γέμισε από 5.000 κόσμο αλλά πολλά επώνυμα στελέχη, βουλευτές και πολιτευτές της πρώτης γραμμής της μειονότητας, δημοσιογράφοι και αυτοδιοικητικοί και παρίσταντο μόνο εκατοντάδες δεκάδες γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι αφού είχε εξασφαλιστεί σε όλους η δωρεάν πρόσβαση με λεωφορεία».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΡΙΔΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Πάντως ερωτηματικά προκαλεί η παραχώρηση του δημοτικού γηπέδου και οι όροι με τους οποίους έγινε, γιατί δεν δόθηκε σε κάποιο επίσημο φορέα της μειονότητας, αλλά σε ένα άτομο που δεν έχει καμιά ιδιότητα, αντίθετα αντιποιείται την ιδιότητα του μουφτή ασχέτως αν συνηγόρησαν σε αυτό όπως αναφέρεται εξωδιαδικαστικά ο αντινομάρχης Ξάνθης Γιουσούφ Ντελή και κάποιοι άλλοι εξαντλώντας την επιρροή τους.

Μελαχροινή Μαρτίδου


ΧΡΟΝΟΣ

Το αδιαχώρητο στο «Αμοιρίδιο» της Ξάνθης και την σχετική προπαγάνδα που γίνεται ακόμα και σε καθαρά θρησκευτικές γιορτές όπως η γέννηση του Μωάμεθ, θα ενημερωθείτε από το αποκλειστικό ρεπορτάζ στις σελίδες του «Χρόνου».
-Το γιατί έγινε αυτό δεύτερη ημέρα Πάσχα και πού αποσκοπούσαν όλοι αυτοί που προσκεκλημένοι εκ Τουρκίας, που μαζί με τους ψευτομουφτήδες και τον πρόξενο έδωσαν πολιτικές διαστάσεις στο γεγονός, ίσως χρειάζεται λεπτομερή ανάλυση.
-Αλλά εντύπωση μας προξενεί η στάση του δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη που αβασάνιστα ικανοποίησε το αίτημα που υπέβαλλαν μειονοτικοί νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι για παραχώρηση του δημοτικού κλειστού σταδίου.
-Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του και ενώ υποτίθεται ότι γνώριζε ότι όλες αυτές οι φιέστες διοργανώνονται από τους ψευτομουφτήδες και όχι από το νόμιμο μουφτή που είναι αρμόδιος, μας απάντησε ότι:
-«Εγώ αποδέχθηκα το αίτημα των συμβούλων, θεώρησα σωστό να προσφέρω έναν αξιοπρεπή χώρο για μία τέτοια εκδήλωση, δεν κάνω εξωτερική πολιτική ως δήμαρχος, αλλά το αν υπάρχουν μουφτήδες και ψευτομουφτήδες είναι θέμα που πρέπει να προβληματίσει την ελληνική πολιτεία που δεν μπορεί να κουκουλώνει το θέμα».
-Φυσικά η απάντηση του δημάρχου που γνωρίζει από πρώτο χέρι στα συμβούλια την συμπεριφορά των μειονοτικών του συμβούλων, δεν μας ικανοποιεί.
-Αφού ήδη παραχωρώντας ένα δημόσιο κτίριο σε παράγοντες που λειτουργούν εξωθεσμικά όπως οι ψευτομουφτήδες χωρίς να διασφαλίζει την συμμετοχή του νόμιμου μουφτή, υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του δημιουργώντας προβλήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής.
-Εκτός αν έχει το θάρρος να καταδικάσει εκ των υστέρων μία τέτοια συμπεριφορά που τον εκθέτει στα μάτια της τοπικής κοινωνίας, αφού δείχνει ότι ήταν μία κίνηση ψηφοθηρικού χαρακτήρα.
-Όσο για τον ευπρεπή χώρο σε μία θρησκευτική τελετή προφανώς πιο κατάλληλα είναι τα τεμένη και όχι ενός χώρου συνάθροισης που χρησιμοποιείται για αθλητικούς σκοπούς, ομιλίες και διάφορες διοργανώσεις όπως ημερίδες και συνέδρια.
-Και φυσικά δεν θα… σεβαστούμε την επιθυμία του να μην δίνουμε διαστάσεις σε τέτοια συμβάντα που περισσότερο δημιουργούν προβλήματα παρά τα λύνουν.
-Ας το σκεφθούν αυτό όσοι δημιουργούν τα προβλήματα με τέτοιες συμπεριφορές κ.δήμαρχε.


ΜΙΚΡΟΚΟΜΟΤΗΝΑΙΙΚΑ

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ "ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΜΑΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ , ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ "ΜΑΜΑΣ" ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ .

Η "ΜΑΜΑ" ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ .... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: