2 Μαΐ 2009

Η Τουρκία στην 101η σειρά στην ελευθερία του τύπου


Το ίδρυμα Freedom House, που εδρεύει στις ΗΠΑ, δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του για την κατάσταση της ελευθερίας του τύπου στις χώρες του κόσμου.
Στην κατάσταση αυτή, η Τουρκία καταλαμβάνει την 101η θέση, μαζί με την Αλβανία, τις Κομόρες και την Τανζανία.
Με βάση την εν λόγω έκθεση, μόνο το 17% των χωρών του κόσμου μπορούν να χαρακτηριστούν ως απολύτως ανεκτικές στα ΜΜΕ, ενώ σε 70 χώρες τα ΜΜΕ είναι ελευθερα, σε 61 χώρες σχεδόν ελεύθερα και σε 64 χώρες τα ΜΜΕ είναι υπό την κηδεμονία του κράτους.

Οι χώρες με τη μεγαλύτερη ελευθερία είναι η Ισλανδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία και οι πιο προβληματικές η Βόρεια Κορέα, το Τουρκμενιστάν, η Βιρμανία, η Λιβύη, η Ερυθραία, η Κούβα, το Ουζμπεκιστάν και η Λευκορωσία.

Όσον αφορά την Τουρκία, εκπρόσωπος του ιδρύματος, Karin Deutch Karlekar, δήλωσε ότι το άρθρο 301 του ποινικού κώδικα της Τουρκίας ασκεί πίεση στις εφημερίδες, τους δημοσιογράφους και τους συγγραφείς, όπως επίσης δήλωσε ότι συνεχίζονται οι εκφοβιστικές πολιτικές και οικονομικού χαρακτήρα πιέσεις προς τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες όπου τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

ΠΗΓΗ

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ.

ΕΔΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ.

ΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ? ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ? ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: