26 Μαΐ 2009

Τα γνήσια παπαγαλάκια της Άγκυρας

Τα όργανα και τα γνήσια παπαγαλάκια της Άγκυρας με πρωτομάστορα τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ δίνουν τελευταία ένα ρεσιτάλ μίσους και αντεθνικών δηλώσεων με συχνή παρουσία σα να είναι ηγέτης ενός παρακράτους και δηλώσεις εμπρηστικές που σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος θα είχαν εκπνεύσει από καιρού όλα τα περιθώρια ανοχής.

-Σε μία ανακοίνωση που υπογράφει η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρός της Αχμέτ Μετέ κάνοντας επίκληση σε εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν τον τελευταίο χρόνο, ζητάν την άμεση αναγνώριση των σωματείων με τον όρο «τουρκικός».

-Μιλά για την κατάργηση του 3% στις εθνικές εκλογές και κατάργηση των υπερνομαρχιών, αναγνώριση των ψευτομουφτήδων με την διπλή τους ιδιότητα και κατάργηση του νόμου περί διορισμού των ιεροδιδασκάλων.

-Και συνεχίζει επαναφέροντας το θέμα των… 60.000 δήθεν ανιθαγενών, ζητά την ίδρυση μειονοτικών νηπιαγωγείων και η εκπαίδευση να γίνεται και στην τουρκική γλώσσα και αφού λύνει τα δικά του θέματα ζητά και αναγνώριση μειονοτικού καθεστώτος σε Ρόδο και Κω.

-Βέβαια για τους Πομάκους και Τσιγγάνους που οι περιβόητες εκθέσεις αναφέρουν ότι καταπιέζονται από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους δεν τις αποδέχεται, αφού για τον ίδιο η μειονότητα είναι μία και μοναδική.

-Και συμφωνεί με την ποσόστωση του 0,5% για την εισαγωγή στο δημόσιο, αρκεί το μέτρο αυτό να εφαρμόζεται με προτεραιότητα στην περιοχή της Δυτικής Θράκης.

-Όλα τα αιτήματα δηλαδή κομμένα και ραμμένα στα γούστα του κ. Μετέ, που μάλλον δεν αντιμετωπίζει κανένα άλλο πρόβλημα αν ισχυροποιηθεί η δική του θέση.

-Και βέβαια μπερδεύει τον δήθεν «θρησκευτικό» του ρόλο με άσχημα πολιτικά παιχνίδια, αφού καθόλου δεν τον απασχολεί αν το σύνολο των μουσουλμάνων δεν γνωρίζει καθόλου την ελληνική γλώσσα και αν στην μητέρα πατρίδα που τόσο αγαπά η ποσόστωση για τα κόμματα δεν είναι 3% αλλά 10%.

-Ούτε αν η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που οι μουσουλμάνοι κατά τον κ. Μετέ ζητούν να εκλέγουν τον μουφτής τους. Στην Τουρκία και σε όλα τα αραβικά και μουσουλμανικά κράτη, οι μουφτήδες διορίζονται από την πολιτεία.

-Και κανείς δεν την παραπέμπει στην δικαιοσύνη για παραποίηση αρχής ως «ψευτομουφτής», αφού χρησιμοποιεί τίτλους και αξιώματα που τα παίρνει μόνος του.

-Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Και να ακούσουμε τις απόψεις πάνω στο θέμα των βουλευτών και ευρωβουλευτών από την μειονότητα. Συμφωνούν με τον κ. Μετέ;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: