9 Αυγ 2009

ΣΟΒΙΝΙΣΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ Β. ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

http://www.e-grammes.gr/maps/epirus.jpg

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ :

"Ως γνωστόν, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου- μετά τον σκύλο του. Το θέμα, βεβαίως, είναι σε τι είδους βιβλίο αναφερόμαστε. Ειδικά όταν το περιεχόμενό του έχει να κάνει με την ιστορική αλήθεια, η οποία, όπως αποδείχθηκε και από την πρόσφατη ιστορία με το βίντεο του Κώστα Γαβρά στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενίοτε συναντά εχθρούς, κινδυνεύει από παραχαράκτες και διαστρεβλωτές- από άποψη ή από άγνοια... Οπως κι αν έχει, ανάστατους κατάφερε να κάνει τους δήμους του Νομού Τρικάλων το βιβλίο του κ. Β. Ζιώζια, απόστρατου συνταγματάρχη και προέδρου του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑΣΥΒΑ), με τον τίτλο «Βόρειος Ηπειρος- Χθες, σήμερα, αύριο». Το οποίο καταγγέλλεται από τη βουλευτή του ΠαΣοΚ κυρία Σούλα Μερεντίτη ως «σοβινιστικό και μισαλλόδοξο», έκδοση που επιδιώκει «την προβολή των καταστατικών θέσεων και απόψεων γνωστής εθνικιστικής οργάνωσης».

Δημοκρατία έχουμε, θα πείτε, καθένας έχει δικαίωμα να γράφει και να εκδίδει ό,τι θέλει. Οχι όμως όταν τα έξοδα της έκδοσης καταβάλλει το Δημόσιο. Εν προκειμένω η κυρία Μερεντίτη κατήγγειλε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο ότι το βιβλίο, το οποίο διανέμεται δωρεάν, επιχορηγήθηκε από δήμους του Νομού Τρικάλων, ζητώντας πληροφορίες για το συνολικό ύψος της επιχορήγησης αλλά και για το σκεπτικό των δημάρχων που έβαλαν το χέρι στην τσέπη, καθώς ο συγγραφέας ευχαριστεί επωνύμως ένδεκα από εκείνους. " (Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ :

"Η επιχορήγηση όμως ,από δήμους του Ν. Τρικάλων του βιβλίου του Βασιλείου Ζιώζια, συνταγματάρχου ε.α. και προέδρου του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.). με τον τίτλο «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ(ΧΘΕΣ -ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ)», αποτελεί μια άστοχη και ανεπίτρεπτη απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σύμφωνα με τους παραπάνω σκοπούς και τις αρχές λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν διαπραγματεύεται θέματα τοπικού ενδιαφέροντος ή διεθνώς βραβευθέντος συγγραφέα της περιοχής ή κάποιο σημαντικό έργο που η περιοχή μας πρέπει να διαδώσει. Είναι μια έκδοση με άκρως σοβινιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο και την προβολή των καταστατικών θέσεων και απόψεων γνωστής εθνικιστικής οργάνωσης.

Για το θέμα αυτό σας επισυνάπτω, αντίγραφο της κατάστασης των δήμων που επιχορήγησαν την έκδοση, απόσπασμα της εισαγωγής του βιβλίου με τους σκοπούς της οργάνωσης και το εξώφυλλο του βιβλίου.

Η Ελλάδα προσβλέπει στην διαρκή βελτίωση των σχέσεων των δυο λαών και σε ακόμα πιο στενή συνεργασία των χωρών αναγνωρίζοντας και την μεγάλη προσφορά των μεταναστών από την γείτονα χώρα στην ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η εποικοδομητική συνεργασία και η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων κατανόησης και καλής γειτονίας σε όλα τα επίπεδα των δυο λαών." (ΟΛΗ ΕΔΩ)

Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ , Η ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ CHAONIA

http://www.sfeva.gr/dat/19C534B9/image1.jpg

ΣΧΟΛΙΟ : ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΩΝ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟΥ" , ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ..... ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ .....

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ ? ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ , ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΜΝΗΜΕΣ , ΙΣΤΟΡΙΑ ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ? ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ? ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ" ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ" ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ" ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΔΙΑΝΟΗΤΕΣ" ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ?

ΤΟ ΠΙΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΕΝΩ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ , ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ ?

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ , ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ , ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ , ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΦΥΣΙΚΑ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRz0vf_SWt8YlRoZWfzJ_cducrQ2zml7X-uLYP1_dQtBg7JwSp-6QW5Yn6VNO0_ex6a-TR_v83T8cQGuz6n537lxDdl9KIKsin2wd8voDXRBFIOOlaKtc-U3x0GDkJoxCj76EcuEGSf_lH/s400/453px-Stamp_Epirus_1914_1d_infantry.jpg

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΑΦΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΤΑΓΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ , Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΩΓΜΩΝ ΚΑΙ ΣΦΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ. (ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ)

ΣΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΕΣ ΚΑΙ (ΦΤΟΥ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ) ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ .....

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΤΟΥΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJrK9VB26YwcypwQDkR3h6yLu_SKwt-fe9FL0VUMY29-xV5OhAD5iHIRjahyphenhyphenQsTQIy3jhHuOjp-k5-oyo9qjpwkpjnxFOFDMTYSPfwWeOH1jLb87Em285fz0MrEqfCPDYFUQFDG75g_VIn/s400/boreios-hpeiros.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: