24 Σεπ 2009

ΤΗΝ "ΝΕΑ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΝΙΜΙΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Την πρόθεσή του για συνέχιση των συνομιλιών μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα εξέφρασε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, μετά από συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Πρόθεσή μου είναι μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, να εκμεταλλευτούμε τη χρονική στιγμή και να δούμε αν μπορεί να βρεθεί λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων «ΜΙΑ», ο κ. Νίμιτς ανέφερε ακόμη πως υπάρχουν αρκετές ιδέες στο τραπέζι για την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, ώστε οι δύο χώρες να αρχίσουν να σκέφτονται δημιουργικά για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλές λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι οι συνομιλίες τις οποίες πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν εποικοδομητικές και οι δύο πλευρές έδειξαν σοβαρή προσέγγιση σε κάποιες από τις ιδέες μου» πρόσθεσε.

Ο κ. Ιβάνοφ, όπως μεταδίδει το «ΜΙΑ», ανέφερε στον κ. Νίμιτς ότι η χώρα του παραμένει ενεργή στη διαπραγματευτική διαδικασία και αναμένει να εξευρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία «δεν θα θίξει την ταυτότητα, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των "μακεδόνων" πολιτών».

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στη διαπραγματευτική διαδικασία, Ζόραν Γιόελφσκι.

Το ζήτημα της ονομασίας αναμένεται να κυριαρχήσει στη συνάντηση που θα έχει αύριο ο κ. Ιβάνοφ με τον γ.γ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒΡΕ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ !! ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ , ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΡΠΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ .... ΣΤΟΥΣ ΕΞΩ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.


Η "ΝΕΑ" ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: