16 Νοε 2009

Κίνηση της Άγκυρας με μοχλό τους μειονοτικούς - Ζητούν από ξένες δυνάμεις να επιθεωρήσουν την Θράκη!

http://www.batitrakya.gen.tr/images/resim1b.gif

Με μία κίνηση που στέλνει σαφή μηνύματα για το που θέλει να οδηγήσει την κατάσταση στην ελληνική Θράκη, η Άγκυρα, η διαβόητη και σαφώς παράνομη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δ. Θράκης» (παράνομη με την έννοια ότι δεν αναγνωρίζεταιι από καμία συνθήκη η ύπαρξη Τούρκων στην Δ.Θράκη) απέστειλε επιστολή και υπόμνημα στις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα (!), ζητώντας να ενημερωθούν οι κυβερνήσεις τους και καλώντας τους ξένους διπλωμάτες για επιτόπιους έλεγχους στη Θράκη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων».

http://1.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/SQHcBStk8QI/AAAAAAAATmo/CbrmUvZi2-A/s400/toyrkoibouleytes6335.jpg

Τις επιστολές υπογράφει ο πρόεδρος της «Συμβουλευτικής», ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ενώ στην επιτροπή συμμετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν και Τ. Μαντατζή και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Α. Ιλχάν.

http://1.bp.blogspot.com/_453TVQ2WO4g/Sml8bef0bvI/AAAAAAAAHes/7rCArygI6xo/s320/TSETIN.jpg

ΟA.Μετέ περιγράφει την Επιτροπή ως το ανώτατο συμβουλευτικό και αποφασιστικό Οργανο της μειονότητας και δικαιολογεί την πρωτοβουλία του, με το επιχείρημα ότι οι διεθνείς εκθέσεις οργανισμών και επιτροπών για τη Θράκη δεν αντανακλούν τα προβλήματα της μειονότητας σε όλες τις διαστάσεις τους..

Το κείμενο αποτυπώνει όλη την ατζέντα που προωθούν οι μειονοτικοί που παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας με μοναδικό σκοπό να καταδείξουν την Ελλάδα ως χώρα παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων, να κατοχυρώσουν την γκετοποίηση της μειονότητας και συγχρόνως να νομιμοποιήσουν αιτήματα που οδηγούν σε άτυπη «συνδιοίκηση» στη Θράκη.

Η «Συμβουλευτική» καλεί τους «κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους» να πάρουν τα ακόλουθα μέτρα με στόχο να «διασώσουν τη χώρα από τη δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει στον διεθνή στίβο και να αποτρέψει τις παραβιάσεις των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων με τα οποία τώρα είναι αντιμέτωπη η μειονότητα»:

Το κείμενο έχει ως εξής:
«Αμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ για την «ΤΕΞ» την «Πολιτιστική Ενωση Τούρκων γυναικών της Ροδόπης» και της «Μουσουλμανικης Ενωσης Νέων του Εβρου». Να επιτραπεί η ελεύθερη λειτουργία όχι μόνο των συγκεκριμένων αλλά και άλλων ιστορικών οργανώσεων.

http://www.birlikgazetesi.info/tr_haber_images/HATIM%20BASAYKOVA.JPG

Οι περιορισμοί στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών και της ελευθερίας της συνείδησης (βάσει διμερών συνθηκών ή των Συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα). Στο πλαίσιο αυτό να επιτραπεί η εκλογή των Μουφτήδων, να σταματήσει η υλοποίηση του νόμου 3536/2007 για διορισμό ιεροδιδασκάλων και να αρθούν οι περιορισμοί στους χώρους λατρείας όπως ο περιορισμός στο ύψος των μιναρέδων.

Η διαχείριση των βακουφικών περιουσιών πρέπει να επιστραφεί άμεσα σε ανθρώπους που εκλέγονται ελευθέρα από τη μειονότητα. Ο νέος νόμος για τη διοίκηση των ιδρυμάτων για τον οποίο δεν ζητήθηκε η γνώμη της μειονότητας πρέπει να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις βουλήσεις της μειονότητας. Πρέπει να επιστραφούν ή να αποζημιωθούν οι περιουσίες που χάθηκαν από το 1967. Να διαγράφουν όλοι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στα Βακούφια και να αρθούν οι περιορισμοί της ιδιοκτησίας ιδίως στην ορεινή περιοχή.

http://egolpio.files.wordpress.com/2009/10/turk.jpg

Πρέπει να αποδοθεί άμεσα η ιθαγένεια σε σχεδόν 60.000 μέλη της μειονότητας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ζουν στο εξωτερικό, που έχασαν την ιθαγένεια βάσει του άρθρου 19 στο διάστημα μεταξύ του 1955 - 1998.

Τα προβλήματα στη μειονοτική εκπαίδευση πρέπει άμεσα να λυθούν.

Μειονοτικά νηπιαγωγεία όπου η διδασκαλία θα γίνεται στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα πρέπει να ανοίξουν για τους μειονοτικούς μαθητές. Πρέπει να βελτιωθεί το επίπεδο των αποφοίτων της ΕΠΑΘ και να επιλυθούν τα προβλήματα για το τουρκικό πρόγραμμα σπουδών. Πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για λειτουργία νέων μειονοτικών γυμνασίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη.

Μάλιστα έχουν το θράσος να ζητούν και διοικητική αναδιάρθρωση στις περιφέρειές τους και αλλαγή της νομοθεσίας για αν τους διευκολύνει να μπαίνουν στη Βουλή:

"Οι κανονισμοί που περιορίζουν το δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής της μειονότητας στην ελληνική πολιτική ζωή πρέπει να αρθούν. Πρέπει να καταργηθεί το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή καθώς και το σύστημα των διευρυμένων περιοχών που εφαρμόζονται στις Νομαρχίες Ξάνθης και Ροδόπης. Οι προβλέψεις για κάλυψη του 0,5 τοις χιλίοις των διαγωνισμών στο δημόσιο από μειονοτικούς, πρέπει να εφαρμοσθεί στη Θράκη και να διορίζονται στη Θράκη. Το μειονοτικό καθεστώς των Τούρκων που ζουν στα νησιά της Ρόδου και της Κω πρέπει να αναγνωρισθεί και πρέπει να τους αποδοθούν τα σχετικά δικαιώματα.»

http://3.bp.blogspot.com/_u0XIriS-d3c/Sr5NwwZnQII/AAAAAAAAJ-o/7275E0bip-c/s400/bati_trakya.jpg

Εδώ λοιπόν έχουμε μία πρώτη σοβαρή κίνηση, ουσιαστικά της Τουρκίας να εμπλέξει ξένες δυνάμεις στο όλο ζήτημα και να προχωρήσει σε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Το θέμα είναι πως (και αν...) αντιδρά η ελληνική κυβέρνηση στις κινήσεις αυτές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://3.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/SpcX7cjgjsI/AAAAAAAAj3w/PUPDSqe-KVY/s400/xatziosmanpapandreou.jpg

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ..... ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ.

ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ "ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ" ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ-ΤΣΟΜΠΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΗΡΕΜΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ.

http://4.bp.blogspot.com/_xKlnynoHmV4/SuRq-Hk5wjI/AAAAAAAACqc/BZpjZjV3MKE/s320/ilhan_ahmet_w_dora_bakoyanni.jpg

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ , Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...... ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ??

ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ ...... ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: