27 Αυγ 2012

Ο ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ" ΜΜΕΟ ΑΝΤΕΝΝΑ διαφημίζει την προβολή νέου τουρκοσήριαλ. Για την ακρίβεια καραμπινάτη πατσαβούρα νεοθωμανικής προπαγάνδας. Μια μυθιστορηματική και επική αφήγηση του βίου του Σουλεϋμάν του «Μεγαλοπρεπή»! Του γνωστού αρχικατσαπλιά σφαγέα μεμέτη.

Κι αυτό θα το φάμε στη μάπα από τις δημόσιες συχνότητες, από την περιουσία του Ελληνικού Λαού;

Τι θα ακολουθήσει; Η ζωή του Μωάμεθ του Πορθητή; Θα φτιαχτούμε με την άλωση της Πόλης; Να φχαριστηθούμε και το κάψιμο της Σμύρνης; Bάλτε και λίγο Τοπάλ Οσμάν, τον Άϊχμαν του Ποντιακού Ελληνισμού.

Να πουλάει τηλεθέαση κι ό,τι να ‘ναι.Θα μου πείτε, ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι, ό,τι γουστάρουν δεν μπορούν να πουλάνε; Λάθος! Δεν μπορούν. Αν τα πλήρωναν και τα βλέπανε σε dvd μόνο με την φαμίλια τους και τους κολλητούς τους, κανένα πρόβλημα. Όταν όμως χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες, τους έχει χορηγηθεί άδεια κι εκπέμπουν σε εθνική εμβέλεια, σίγουρα δεν μπορούν να προβάλλουν ό,τι τους καπνίσει.

Εδώ βέβαια, αδέρφια, για να δω τα αντανακλαστικά μας. Δείξτε στα αφεντικά του καναλιού και στους διευθυντές τους την άποψη σας. Έχουν έδρα, τηλέφωνα, email, φαξ, πουλάνε και διαφημίζουν, προϊόντα, υπηρεσίες. Για δείξτε σε αυτούς και στους διαφημιζόμενους πελάτες τους τι νοιώθετε και σκέφτεστε.

Εγώ ας πούμε θα μποϋκοτάρω οποιοδήποτε προϊόν και υπηρεσία θα διαφημίζεται, αν ο σταθμός τελικά προβάλλει την εν λόγω ισλαμοφασιστική πατσαβούρα. Δείξτε την οργή σας στους διαφημιζόμενους, στους πελάτες. Γράψτε τους, πως αν δεν σταματήσουν να διαφημίζονται πριν, κατά την διάρκεια και αμέσως μετά το σήριαλ, δεν θα ξανααγοράσετε αυτό που πουλάνε.

Κι η πολιτεία; Κύριοι της κυβέρνησης, εντάξει, ακόμη δεν περίσσεψε μελάνι να ξαναμπεί το «Εθνικής» στο Παιδείας αλλά θα πάει μακριά η βαλίτσα των τουρκοσήριαλ; Ή μήπως περιμένετε να προβάλλουν οι καναλαρχαίοι και κανένα τούρκικο σήριαλ για την «γενοκτονία» των Τούρκων από τους Έλληνες το 1821 ή για τα «βάσανα» των τουρκοκυπρίων;

Και το ΕΣΡ να κλείσει το στόμα του, μην μπει καμμιά μύγα.

Λίγη τσίπα δεν βλάφτει. Για όλους τους εμπλεκόμενους το λέω αλλά και για τους τηλεθεατές…

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

http://www.antenna.gr/webtv/contact  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 

Πνευματική άλωση

Το ιστορικό, δομικό πρόβλημα της Ελλάδας, εξαιρουμένων των εσωτερικών ερίδων και της έλλειψης εμπνευσμένης ηγεσίας με εθνικό όραμα, είναι η Τουρκία.

Το μόρφωμα που εξαπλώθηκε σαν μεταστατική, θανατηφόρα ασθένεια στην περιοχή και αφαίρεσε τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στο πλαίσιο καλοσχεδιασμένων γενοκτονιών.

Ο τουρκισμός είναι το ιδεολόγημα που συγκαλύπτει -όταν δεν εγκωμιάζει- τη βία με την οποία υποχρεώνονται δεκάδες λαοί και φυλές της Μικράς Ασίας να υπηρετούν μια φασιστική υπερδομή, που προελαύνει όπου υποχωρεί ο πολιτισμός. Η ανθρώπινη ζωή σ' αυτή τη χώρα έχει μικρότερη αξία από τις σφαίρες των Γκρίζων Λύκων και τις λεπίδες των παρακρατικών, που κόβουν τα λαρύγγια όσων τολμούν να μιλήσουν για ελευθερία.

Κατά καιρούς, οι δυνάστες που γεννά το σύστημα εξουσίας της Τουρκίας πραγματοποιούν εφόδους προς τη Δύση, με πρώτο «υποδοχέα» των κτηνωδών διαθέσεων της Αγκυρας την Ελλάδα. Των στρατιωτικών επιθέσεων, κατά παράδοσιν, προηγείται απόπειρα εξοικείωσης των υπό εξανδραποδισμόν πληθυσμών με τη φρίκη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Κάτι τέτοιο δείχνει να είναι και η μέλλουσα προβολή της σειράς «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» από ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό. Η καταιγίδα των τουρκικών σίριαλ που μας «μαθαίνουν» να «αγαπάμε» την τουρκική καθημερινότητα ολοκληρώνεται με ένα σίριαλ αμιγώς ιστορικού περιεχομένου, για τη ζωή, τους έρωτες και τα πάθη του σουλτάνου που έφτασε, το 1529, να πολιορκήσει τη Βιένη!

Ο εξωραϊσμός της 400ετούς σκλαβιάς, που έζησε ο Ελληνας μέσα στον οθωμανικό τάφο, πρέπει να θεωρείται σίγουρος. Η προπαγάνδα της γείτονος αναβιβάζεται πλέον χρονικά και ποιοτικά. Από τη συμπάθεια στον σύγχρονο μεσοαστό ή μεγαλοαστό Τούρκο τώρα περνάμε στον θαυμασμό των αρχιτεκτόνων της απώλειας της ελευθερίας μας!

Η Αλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 έγινε εφικτή λόγω της ένοπλης επίθεσης των ορδών του Μωάμεθ Β' και της παρακμής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τώρα η πνευματική άλωση ξεκινάει από την τηλεόραση.

Οι προθέσεις και τα συμφέροντα εκάστου είναι αντιληπτά, αλλά δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ειδικά από τη στιγμή που είναι διαθέσιμη σε όλους η συσκευή που ονομάζεται τηλεκοντρόλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια: