12 Φεβ 2009

Λευκωσία: Θυελλώδης ήταν η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής με αφορμή τη λανθασμένη ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη ΣΜΕΦ κατά τη διάρκεια της εορτής της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου, στο στρατόπεδο Χρήστος Σαμάρας. Συγκεκριμένα, βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ επιτέθηκαν κατά του ΑΚΕΛ καταγγέλλοντας προσπάθεια παραποίησης του Εθνικού Ύμνου. Σύμφωνα με βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, η παραποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο διατήρησης καλού κλίματος στο Κυπριακό. Όπως είπαν οι βουλευτές, ενδεχομένως να σημαίνει και προσπάθεια μείωσης της σημασίας του Εθνικού Ύμνου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας δήλωσε ότι δεν ήταν πειστικές οι εξηγήσεις που έδωσε ο διοικητής της ΣΜΕΦ ότι δηλαδή έγινε λάθος λόγω της απειρίας των φαντάρων που ήταν στην ΣΜΕΦ και είπε ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες, ιδιαίτερα λόγω της περιρέουσας ατμόσφαιρας στο Κυπριακό.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Αριστοτέλους αμφισβήτησε την χρησιμότητα της εγγραφής του θέματος στην επιτροπή Άμυνας ενώ ο Πρόεδρος της επιτροπής, Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι υπάρχει μόνο μία εκδοχή του εθνικού ύμνου και πρέπει να εκτελείται απόλυτα σωστά.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ? ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: