12 Φεβ 2009

Το όνομα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπασμπούγ εμπλέκεται σε σχέδιο δολοφονίας Αρμενίων

[untitled.bmp]

Ο εν ενεργεία αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Ιλκέρ Μπασμπούγ. Ο συλληφθείς για προετοιμασία σειράς δολοφονιών εναντίον Αρμενίων της Τουρκίας, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, Ιμπραήμ Σαχίν, δήλωσε στον εισαγγελέα ότι ο Μπασμπούγ ήταν ενήμερος για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ραντικάλ, που αναδημοσιεύουν σήμερα αρκετές τουρκικές εφημερίδες σήμερα, ο πρώην υποδιοικητής του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκικής Αστυνομίας, Ιμπραήμ Σαχίν, στην πολυσέλιδη κατάθεσή του στον εισαγγελέα έδωσε στοιχεία και λεπτομέρειες για την κατάσταση S-1 που βρέθηκε στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από τις αρχές ασφαλείας.
Ο Σαχίν δήλωσε ότι το τουρκικό κράτος τον επέλεξε ως επικεφαλής της νέας αντιτρομοκρατικής μονάδας που θα λειτουργούσε άτυπα, υπό την υψηλή κάλυψη των αρχών του κράτους. Συγκεκριμένα, ο Σαχίν...είπε:
"Αν δεν συλλαμβανόμουν, στις 12 Ιανουαρίου θα γινόταν η τελετή της ορκομωσίας μου στο ΓΕΕΘΑ".

Ο Σαχίν δήλωσε στην κατάθεσή του ότι άρχισε να στρατολογεί τα μέλη της νέας αντιτρομοκρατικής μονάδας από τους κόλπους της τουρκικής αστυνομίας μετά από εντολή που έλαβε από τον Διευθυντή Ενημέρωσης του ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχο Μετίν Γκιουράκ (Metin Gürak).
Όσον αφορά τον κατάλογο με τα υποψήφια θύματα της αντιτρομοκρατικής ομάδας, ο Σαχίν είπε:
"Συναντηθήκαμε στο ΓΕΕΘΑ. (...) τους εξηγούσα τις προετοιμασίες και τις εργασίες που έκανα. Και εκείνοι μου έδιναν οδηγίες, λέγοντάς μου 'ετοίμασε αυτό, κάνε εκείνο'".Με βάση τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η τουρκική αστυνομία, ο Σαχίν επικοινώνησε στις 13 Νοεμβρίου 2008 με τον ανθυπολοχαγό Taylan Özgür Kırmızı (έχει συλληφθεί και βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές), διοικητή του λόχου στρατοχωροφυλακής της πόλης Ρεσάντιε του νομού Σεβάστειας, που κατοικείται κυρίως από αλεβίτες και ελάχιστους Αρμένιους και του έδωσε οδηγίες για τη συγκρότηση του στρατιωτικού σκέλους της αντιτρομοκρατικής μονάδας που θα δρούσε εκτός νόμου.

Ο Σαχίν, στην καταγραφείσα τηλεφωνική συνομιλία είπε στον ανθυπολοχαγό Kırmızı τα εξής:
"Ο στρατηγός Μπουγ είναι ενήμερος. Τα άτομα που θα επιλεγούν πρέπει να είναι απολύτως έμπιστα".
Ο εισαγγελέας Zekeriya Öz, που διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, εξετάζοντας τον προφυλακισμένο Ιμπραήμ Σαχίν τον ρώτησε:
"Τί εννοείτε όταν λέτε στη συνομιλία σας ότι ήξερε ο Μπουγ";
Απαντώντας ο Σαχίν είπε:
"Ο ταξίαρχος Gürak μου ζήτησε να κάνω αυτές τις πράξεις, κατόπιν εντολής του στρατηγού Μπασμπούγ. Και γω με τη σειρά μου μεταβίβασα τις εντολές στον ανθυπολοχαγό Özgür Kırmızı".

ΠΗΓΗ: Ραντικάλ, Μπουγκιούν

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ . ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΜΑΛΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΑ ΠΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ , ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΟΛΙΓΟΝ" ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΠΙΕΣΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ .....
Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ , ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ "ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ" ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΑΥΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: