22 Φεβ 2009

"Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει το κέντρο της τρομοκρατίας στην Ευρώπη" και άλλα παραμύθια

[αγγλια.jpg]

Η Βρετανική εφημερίδα Observer αφιερώνει σήμερα το πρωτοσέλιδο των εξωτερικών ειδήσεών της, στο ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της εφημερίδας στην Αθήνα ,το οποίο ξεκινάει με την εκτίμηση πως "η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει το κέντρο της τρομοκρατίας στην Ευρώπη".
Βούτυρο στο ψωμί του ρεπορτάζ πάντως αποτελούν και οι δηλώσεις του Έλληνα πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης κ. Χρυσοχοίδη ο οποίος επαναλαμβάνει την προ ημερών υποτιμητική για την κατάσταση στη χώρα δήλωσή του λέγοντας χαρακτηριστικά: "Φοβάμαι πως η κατάσταση θα χειροτερέψει. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν γίνονται πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Γίνονται μόνο στην Καμπούλ!!"
Βέβαια η υπογράφουσα το εν λόγω ρεπορτάζ , ανταποκρίτρια του Guardian και του Observer κ. Έλενα Σμιθ μας έχει πλέον συνηθίσει σε ανάλογα δημοσιεύματα..

Να υπενθυμίσουμε πως ήταν η κ. Σμιθ η οποία στις 26/9 μετέδιδε τις "πληροφορίες" της για κίνημα ανεξαρτησίας της Κέρκυρας απ΄την υπόλοιπη Ελλάδα δίνοντας τροφή και στο BBC να ακολουθήσει μεγαλοποιώντας το θέμα 2 μέρες αργότερα.
Επίσης η ίδια δημοσιογράφος σε άλλη ανταπόκρισή της στις 4/7/2008 σχετική με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και τις εξελίξεις μετά το Ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ, δήλωνε πως της ήταν "πολύ δύσκολο να μη νιώσει συμπάθεια για τους "Μακεδόνες" (it is hard not to feel a degree of compassion for Macedonians) ξεκινώντας παράλληλα μια συζήτηση στο blog πάνω στο ίδιο θέμα, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες Σκοπιανοί, Άγγλοι και Έλληνες κ.α.

http://greece-salonika.blogspot.com/

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ κ. ΣΜΙΘ ΟΤΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΩ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10.000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΠΙΘΑΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Ή ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ , ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΥΨΗΛΟΥΣ" ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ , ΕΤΣΙ ΑΠΛΩΣ ....

ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: