26 Απρ 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

http://www.hellenica.de/Griechenland/NeuGes/Bio/GeorgePapandreouJunior.jpg

"Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν και να με συγκρίνουν γι’ αυτά που έχω κάνει και όχι γι’ αυτά που δεν έχω ακόμη κάνει. Μπορούν, για παράδειγμα, να με κρίνουν ως υπουργό Εξωτερικών. Ως πρωθυπουργός -λαού θέλοντος- θα κριθώ μετά την πρώτη θητεία μου."

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ:
 • Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 - Φεβρουάριος 2004)
 • Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών(Σεπτέμβριος 1996 - Φεβρουάριος 1999)
  Αρμόδιος για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Ελλάδα (1996-1997)
 • Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
 • (Ιούλιος 1994 - Σεπτέμβριος 1996)
 • Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτ. 1993 - Ιούλ. 1994)
  Τομείς ευθύνης: (α) Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, (β) Απόδημου Ελληνισμού
 • Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989)
  Αρμόδιος για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 στην Ελλάδα (1988 - 1989)
 • Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 - Φεβρουάριος 1987)
  Αρμοδιότητες: (α) Απόδημου Ελληνισμού, (β) Λαϊκής Επιμόρφωσης Νέας Γενιάς

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ WIKIPEDIA ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "Αξιοσημείωτα γεγονότα της πολιτικής του πορείας" ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

"Ως υπουργός Εθνικής Παιδείας θέλησε να καθιερώσει το Εθνικό Απολυτήριο, το οποίο θα αντικαθιστούσε το υπάρχων απολυτήριο του Λυκείου. Ο επόμενος υπουργός Εθνικής Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, έθεσε το Εθνικό Απολυτήριο στο ψυγείο

Ως υπουργός Εξωτερικών δραστηριοποιήθηκε στην προσέγγιση και στην επίλυση των διαφορών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και πήρε πολλές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες παγκόσμια όπως η προώθηση της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας."

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΩΣ Jeffrey Papandreou in St Paul, Minnesota
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ Greek, USA

[ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ 1% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟ 5% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ]

[ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ (toned down the inflammatory nationalist rhetoric of his father) ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΠΙΟ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ]

[ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ (bring together) TO ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ]

[ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ '90]

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ "ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ" ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟΝ.

κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΛΑΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΙΝΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΗΤΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ , ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ" , ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ , ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ? ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΑΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: