24 Μαΐ 2009

ΤΟ ΛΑΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ , ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΖΑΒΕΛΛΑ ?

ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΕΡΣΙΣ

Από τη Free Sunday που κυκλοφορεί.

Ερώτηση δημοσιογράφου:
-Πιστεύετε ότι η κρίση στην παιδεία, αλλά και το βιβλίο Iστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, πρέπει να αποτελέσουν κριτήρια αποδοκιμασίας της Μ.Γιαννάκου και του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.;

Απάντηση
-Για την κρίση στην Παιδεία δεν θεωρώ καθόλου υπεύθυνη την κ.Γιαννάκου. Αντιθέτως, έδωσε μάχες για να επιβάλλει τάξη σε ένα πολύ άναρχο περιβάλλον και το πλήρωσε με την μη εκλογή της στην Ά Αθηνών. Μεγάλο τίμημα για μια τολμηρή γυναίκα.Όσο για το βιβλίο της ιστορίας, αυτό έγκειται στον κάθε ψηφοφόρο να το κρίνει.

Έχουμε και λέμε:
  • Η Γιαννάκου δεν είναι υπεύθυνη για την κρίση στη Παιδεία και έδωσε μάχες.
  • Οι μάχες αυτές της κόστισαν για τη μη εκλογή της και όχι το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού.
  • Όσο για το ίδιο το βιβλίο, ας το κρίνει ο κάθε ψηφοφόρος αλλά η Τζαβέλλα δε τόλμησε να το κρίνει.
Ίσως γιατί βοήθησε στη χρηματοδότησή του;

Θυμίζουμε σε όσους ξέχασαν και σε όσους δεν ξέρουν.

''Αναφερόμενη στη συμβολή του Ιδρύματος Κόκκαλη, η αντιπρόεδρός του κ. Νίκη Τζαβέλλα ανακοίνωσε τη συνεργασία τού Ιδρύματος με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιάννη Τσεκούρα, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί ετήσια δημοσκόπηση στην Ελλάδα και την Τουρκία, με θέμα τις σχέσεις των δύο λαών από την πλευρά όχι των κυβερνητικών επιλογών, αλλά της «συνείδησης» των πολιτών.

Το Ίδρυμα Κόκαλη χρηματοδοτεί ήδη στο πλαίσιο προγράμματός του για τα Βαλκάνια, που φέρει το όνομα «Σωκράτης Κόκκαλης», τις υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδαστών από τα Βαλκάνια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, καθώς και τη διοργάνωση στο ίδιο Πανεπιστήμιο φεστιβάλ βαλκανικού κινηματογράφου. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, το Ίδρυμα θα επιχειρήσει με τη συνεργασία ιστορικών «ανοιχτών οριζόντων» το ξαναγράψιμο της Ιστορίας των Βαλκανίων, με στόχο την προώθηση των νέων βιβλίων στη διδακτέα ύλη των σχολείων της περιοχής.''

ΤΑ ΝΕΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 1998

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ? ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥΣ ? ΚΑΤΙ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΤΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΤΙ ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια: