22 Μαΐ 2009

ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ - Η Τουρκία θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου, δηλώνει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Σε μια έξαρση αλαζονείας και σοβινισμού, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναβάθμισε την Τουρκία σε... πλανητάρχιδα, η οποία θα ελέγχει και θα έχει λόγο σε ό,τι γίνεται στον κόσμο! Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες ο Νταβούτογλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, πρόβλεψε ότι το 2023 «όλοι θα ρωτούν την Τουρκία τι θα γίνει στον κόσμο».

Είπε ο Νταβούτογλου: «Την Τουρκία δεν μπορεί κανένας να τη διασπάσει και να την εντάξει σε θέση χώρας δεύτερης κατηγορίας. Ο αγώνας τώρα, δεν είναι πόλεμος για ανεξαρτησία. Είναι ένας αγώνας να μετατρέψουμε την Τουρκία σε μίαν από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου. Αυτή τη στιγμή στις γύρω περιοχές δεν σημειώνεται καμία εξέλιξη χωρίς τη βούληση της Τουρκίας, χωρίς να το έχει υπόψη της η Τουρκία και χωρίς να το εγκρίνει η Τουρκία».
Σύμφωνα με τη «Μιλιέτ», ο Νταβούτογλου ευχήθηκε, όπως όταν εορτάζει την 100ή επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας της, η Τουρκία, «να μη συμβαίνει τίποτε στον κόσμο χωρίς την έγκριση της Τουρκίας και χωρίς να είναι ενήμερη η Τουρκία».

Ο Νταβούτογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία άρχισε να δείχνει την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε κομπαστικά, «αποτελεί ένα χρονοδιάγραμμα προς την πορεία αυτή. Η ανησυχία αυτών, που βλέπουν με καχυποψία την Τουρκία στην Ε.Ε. μπορεί να οφείλεται στο φόβο μήπως η Τουρκία με αυτή τη δυναμική της μετατραπεί σε ένα πολύ μεγαλύτερο δυναμικό εντός της Ε.Ε. και μειωθεί η δική τους φαινομενική βαρύτητα».
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους Τούρκους να μην ανησυχούν για το μέλλον της πατρίδας τους.

«Κανείς σας να μην έχει επιφυλάξεις, να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Μπορεί να έρχονται να σας αναφέρουν απαισιόδοξα σενάρια, αλλά εσείς πρέπει να έχετε πλήρη αυτοπεποίθηση. Το μέλλον της Τουρκίας είναι λαμπρό», επισήμανε.
Και τέλειωσε την ομιλία του με την αλαζονική δήλωση: «Εγώ προέρχομαι από αυτή τη χώρα που είναι ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας πολιτικής».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΗΓΗ

Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ "ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ" ΠΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ Ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ" ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ) ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ "ΠΑΝΩ" ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ "ΑΡΓΟ" ΕΩΣ "ΑΚΙΝΗΤΟ" ΥΠΕΞ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: