27 Μαΐ 2009

Ισραηλινοί μιλούν για ισλαμικό κίνδυνο

Την ανησυχία τους για τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από μουσουλμάνους εξέφρασαν χθες στελέχη μυστικών και αστυνομικών υπηρεσιών του Ισραήλ, οι οποίοι συμμετέχουν σε συνέδριο για θέματα ασφαλείας που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οπως ανέφεραν οι ισραηλινοί νυν και πρώην αξιωματούχοι, «παρακολουθούμε με ανησυχητικό ενδιαφέρον τις κινητοποιήσεις των μουσουλμάνων.Από την εμπειρία μας από αυτές τις πολιτικές πράξεις μπορεί να ξεπηδήσουν φαινόμενα τρομοκρατίας. Πρέπει οι ελληνικές αρχές να το προσέξουν ιδιαίτερα. Ισως σηματοδοτεί μια νέα κακή αρχή...».

Στο κλειστό αυτό συνέδριο με τίτλο «Ο νέος ρόλος των στελεχών ασφαλείας στο σύγχρονο περιβάλλον σύμφωνα με την ισραηλινή αντίληψη» συμμετέχουν 45 σύνεδροι, ανάμεσα στους οποίους αξιωματικοί ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., υπεύθυνοι ασφαλείας δημοσίων οργανισμών κ.ά. Ανάμεσα στους ισραηλινούς αξιωματούχους που συμμετέχουν βρίσκονται και ορισμένοι οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στα μέτρα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, στην κατάρτιση των μελετών τρωτότητας των ελληνικών δημόσιων κτιρίων, των μέσων μαζικής μεταφοράς κ.ά.

Οπως ανέφεραν οι εν λόγω αξιωματούχοι, «τα σχέδια της διεθνούς τρομοκρατίας δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου ούτε από την εκλογή του Ομπάμα στις ΗΠΑ ούτε από άλλες επιχειρήσεις σε χώρες της Ασίας. Αν δεν ληφθούν μέτρα, είναι βέβαιον ότι η Ελλάδα,λόγω αυτής της παγκόσμιας αστάθειας,θα αποτελέσει μέρος του προβλήματος.Αν η Αλ Κάιντα διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα υπάρχει αδύνατο σημείο στη λήψη μέτρων ασφαλείας, θακτυπήσει και εδώ». Στο συνέδριο συμμετείχε και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα, ο οποίος όμως δεν προχώρησε σε κανένα σχόλιο για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εδώ μουσουλμάνων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: