17 Ιουν 2009

ΤΟ 2000 ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ ΤΟ 2009 "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" , ΑΝΤΕ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ

Σε αλλαγές ως προς την καταγωγή των Σκοπιανών, προχώρησε το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας της ΠΓΔΜ, στη νέα αναθεωρημένη έκδοση στην αγγλική και σλαβομακεδονική της «Ιστορίας του μακεδονικού λαού», η οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και παρουσιάστηκε στα Σκόπια.

Σύμφωνα με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντνέβνικ», με τίτλο «Διέγραψε τον όρο Σλάβοι και εισήγαγε τον όρο Αρχαίοι» στην αναθεωρημένη αυτή έκδοση επισημαίνεται ότι οι σημερινοί «Μακεδόνες» στην ΠΓΔΜ αποτελούν μείξη των αρχαίων Μακεδόνων και των Σλάβων και σε αυτή τη συμβίωση επικράτησε το αρχαίο στοιχείο.

Η εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμφωνα με την έκδοση, θα πρέπει να ονομάζεται «αλεξανδρινή» ή «μακεδονιστική» αντί του όρου «ελληνιστική» που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ανά τον κόσμο, αλλά και από τους ιστορικούς της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την «Ντνέβνικ» αυτές είναι οι δύο σημαντικές αλλαγές που εισάγει το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας της ΠΓΔΜ στη νέα έκδοση του βιβλίου της Ιστορίας του λαού της ΠΓΔΜ.

Στην πρώτη έκδοση της «Ιστορίας του μακεδονικού λαού» που είχε παρουσιαστεί το 2000 από τον ίδιο κρατικό φορέα της ΠΓΔΜ, αντίθετα με τη νέα έκδοση, υποστηριζόταν ότι ο σλαβικός πληθυσμός που εγκαταστάθηκε σε αυτή την περιοχή υπερίσχυσε του αυτόχθονα μακεδονικού πληθυσμού.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

[tsirko.jpg]

http://2.bp.blogspot.com/_-M4H6dbxU3I/SSCrjjMV8fI/AAAAAAAAATk/G2fnlM-euGw/s400/n748999207_966129_1807.jpg

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ" ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: