20 Ιουν 2009

ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
















Τέσσερις μόνον ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή (στις 6 μμ με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης) ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν την ακύρωσε επικαλούμενος λόγους υγείας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού αναφέρεται: «Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ τηλεφώνησε, με δική του πρωτοβουλία, σήμερα στις 13:30, στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον ενημέρωσε ότι λυπάται που δεν θα μπορέσει να παραστεί, όπως είχε προγραμματίσει, στα σημερινά εγκαίνια του Νέου Μουσείου τις Ακρόπολης, λόγω προβλήματος υγείας. Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε στον κ. Καραμανλή την επιθυμία του να έλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, για να επισκεφθούν μαζί το Μουσείο.»

Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι ο Ερντογάν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι χθες και κατόπιν πιέσεων κυρίως της ελληνικής πλευράς η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ δέχθηκε να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για το θέμα των λαθρομεταναστών και έκανε μάλιστα ονομαστική αναφορά σε αυτήν (http://www.antinews.gr/?p=6958)

Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι εκτός του Ερντογάν δεν θα παραστούν στα εγκαίνια και οι υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΛΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΤΖΑΜΙ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΟΖΙΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΓΡΟΣΙΑ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΠΑΣΑΔΕΣ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑΣ ΗΜΙΒΑΡΒΑΡΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΦΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΦΕΝΤΗ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ , ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΑ ΤΡΟΠΟ , ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ?

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.

1 σχόλιο:

EYA είπε...

ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΧΤΗΚΕ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΩ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΞΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΡΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ