4 Ιουν 2009

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ

http://assets.tanea.gr/files/2009-06-01/klimatistiko.jpg

1. Διευκρινίσεις σχετικά με την επίσημη ιστοσελίδα για το πρόγραμμα αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στη σχετική του ανακοίνωση σημειώνει: «Επειδή ορισμένοι επιτήδειοι έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα για την απόσυρση των κλιματιστικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης κάνει γνωστό ότι η επίσημη ιστοσελίδα για το πρόγραμμα αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών (κλιματιστικά) είναι η εξής: www.allazoklima.gr. Η ιστοσελίδα λειτουργεί, ήδη, από σήμερα για τους καταστηματάρχες και από την επόμενη Δευτέρα για το ευρύ κοινό».

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuXFgfB1aO3YTlDyxRkx0DNBKMJ_vYD9SvYYM80Mxxj4UNlGo5njd4tcsjLBjYFPpTkG327dZ05QxAod8P4WWPGVEuzrABI01EABm-Dnq5cWy_qr0-OHPTPWkKfAvrolM5RNej-KdCD0Q/s1600-r/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AC+%CF%83%CE%B5+%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85.JPG

2. Υπεγράφη από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ενεργοποιεί το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων έως 10 kw σε κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο Ηπειρωτικό Σύστημα και στα Διασυνδεδεμένα Νησιά.

Στόχος είναι η εκμετάλλευση του ηλιακού δυναμικού της χώρας, η στήριξη του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της μεγάλης διασποράς των ΦΒΣ, η αντιμετώπιση της αιχμής της ζήτησης ενέργειας που εμφανίζεται το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης χρήσης των κλιματιστικών συστημάτων, η συμμετοχή των πολιτών στην “πράσινη” ανάπτυξη, η ανανέωση του ενδιαφέροντος της αγοράς και η συνδρομή στην επίτευξη του στόχου διείσδυσης των ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με την Οδηγία 2001/77/ΕΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πόσο ωφέλιμα είναι τα φωτοβολταϊκά, ειδικά στη χώρα μας. Εξάλλου, υπάρχουν πολλές εταιρειεσ φωτοβολταικων, που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περισσότερων.