13 Ιουλ 2009

ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Παγωμένο το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε ήδη να είχαν περάσει στην αντεπίθεση καθώς ο ίδιος ο Βλαστός διατηρούσε άριστες σχέσεις με το σύστημα ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1990. Παρά το γεγονός ότι αυτός και ο αδελφός του τον Οκτώβριο του 1994 είχαν σκοτώσει στο μπαρ «Κόλετζ» στη Λεωφόρο Καβάλας τον αδελφό του Ναστούλη, Μάκη και τον Άρη Σίνο, εν τούτοις τρία χρόνια μετά βρέθηκαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ενεπλάκησαν τον Μάρτιο του 1998 σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Καλλιθέα. Τον ξανάπιασαν τότε αλλά μετά από λίγο καιρό ξαναβρέθηκε εκτός φυλακής και συνέχισε την εγκληματική του δραστηριότητα μέχρι το 2007 όπου τον συνέλαβαν στην Κόρινθο έπειτα από επίθεσή του σε επιχειρηματία της περιοχής. Στο μεταξύ είχε... προλάβει να απαγάγει το 2001 τον επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα και να πάρει 500 εκατ. δραχμές λύτρα για να τον απελευθερώσει.

Τα καλύτερα θα τα διαβάσετε τώρα... Πού ήταν ο Παναγιώτης Βλαστός το πρωινό της δολοφονίας του εφοπλιστή Κωστή Περατικού από τα μέλη της 17Ν, στις 28 Μαϊου 1997; Ο Κουφοντίνας ήταν εκείνος που τον πυροβόλησε με το 45άρι της οργάνωσης. Το άλλο το όπλο, το 38άρι, ποιος το χρησιμοποίησε; Για να σας πονοκεφαλιάσουμε ακόμη περισσότερο, σημειώνουμε ότι μετά τη δολοφονία του Περατικού η 17Ν σχεδόν αδράνησε ενώ το τελευταίο της ανθρωποκτόνο χτύπημα εκδηλώθηκε τον Ιούνιο του 2000 κατά του Βρετανού ακολούθου Στίβεν Σόντερς. Τότε ήρθαν οι Άγγλοι της Σκότλαντ Γιαρντ στην Ελλάδα ,μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας αξιωματικός της Χρ. Καλαματιανός . Ο Καλαματιανός έδινε ιδιαίτερο βάρος στην εξεύρεση αποκαλυπτικών στοιχείων για τη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την τρομοκρατία.

Αυτά για αρχή...

ΠΗΓΗ

Πως ο Βλαστός εκσυγχρονίστηκε την δεκαετία του 90

Η τοποθέτηση των αδελφών Παναγιώτη και Κώστα Βλαστού στην κορυφή της πυραμίδας των κακοποιών έγινε στις 29 Οκτωβρίου του 1994, στο μακελειό στο νυχτερινό κέντρο «College» (λεωφόρος Καβάλας) όπου σκότωσαν τον Γεράσιμο Ναστούλη και τον Δημήτρη Σίνο. Για τις δύο δολοφονίες τα αδέρφια καταδικάστηκαν σε 15ετή κάθειρξη.

Στις 31/12/1997 (παραμονή πρωτοχρονιάς) τα δύο αδέρφια παίρνουν πενθήμερη άδεια από τις φυλακές. Στις 5 Ιανουαρίου του 1998, όταν δηλαδή έληγε η άδειά τους, συλλαμβάνονται σε μπλόκο στην Λ. Καβάλας μετά το Δαφνί έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο τους πιστόλια, σφαίρες, ακόμη και αλεξίσφαιρα γιλέκα! Ο αξιωματικός αναφέρει το γεγονός και ζητά εντολές όπως γίνεται σε παρόμοιας σοβαρότητας συμβάντα. Λαμβάνει όμως εντολή να αφήσουν τους δύο συλληφθέντες ελεύθερους! Για να γυρίσουν μόνοι τους στον Κορυδαλλό!! Οι πληροφορίες τις εποχής λένε πως την εντολή τη μετέφερε στον αξιωματικό ο αρμόδιος Εισαγγελέας εκτελέσεως ποινών.

Έτσι τρεις μήνες αργότερα, 21/3/1998, βράδυ Σαββάτου, οι αδελφοί Βλαστοί παραβιάζουν με μια κόκκινη βέσπα «κόκκινο» στη λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα και στη συνέχεια ανταλλάσσουν πυροβολισμούς με αστυνομικούς που τους καταδίωξαν. Στη συμπλοκή σκοτώνεται ο Κώστα Βλαστός, ο Παναγιώτης διαφεύγει και τραυματίζονται δύο αστυνομικοί.

Δείτε στο Google τι έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής αν δεν το πιστεύετε: «Ελεύθεροι με την άδεια του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών κυκλοφορούσαν από τις 5 Ιανουαρίου 1998 τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Παναγιώτης Βλαστός 34 και 27 χρόνων αντίστοιχα, που είχαν καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία δύο “ανθρώπων της νύχτας” το 1994 στο Χαϊδάρι και οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς το βράδυ του Σαββάτου στην Καλλιθέα»

Είναι όμως πολύ περίεργο έμπειροι κακοποιοί σαν κι αυτούς, να πυροβολήσουν αστυνομικούς, για να μην τους πιάσουν, όταν μπαινόβγαιναν αποδεδειγμένα με επίσημη άδεια από τις φυλακές. Μήπως η αντιτρομοκρατική ξέρει τίποτα για τον στόχο τους εκείνης της βραδιάς και δεν το λέει;

Πέρα από αυτό όμως το βασικό ερώτημα παραμένει. Ποιος τους άφησε ελεύθερους τον Ιανουάριο για να τραυματίσουν τους δυο αστυνομικούς τον Μάρτιο και δεν ξέρουμε τι άλλο, που δεν έχει αποκαλυφθεί; Ευθύνεται μόνο ο τότε εισαγγελέας ποινών, η μήπως η εντολή προήλθε από πιο ψηλά;

Υπενθυμίζουμε ότι υπουργός Δικαιοσύνης ήταν τότε ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Γενικός Γραμματέας του υπουργείου ποιος ήταν; Μήπως ο κ. Κώστας Νταϊλιάνας; Πρόκειται άραγε για τον ίδιο που αναφέρεται στο απόσπασμα της τηλεφωνικής συνομιλίας Βλαστού – Πούλιου που αποκαλύπτει το http://www.olympia.gr/ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ , ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ);

[TEMP7.JPG]

Εμείς θα επισημάνουμε ακόμα μόνο ένα σημαντικό στοιχείο που εξηγεί πολλά από όσα γίνονται αυτές τις ημέρες. Το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι «αποκλειστικό». Με την έννοια ότι δεν περιέχει πληροφορίες που δεν έχει κανένας άλλος. Είναι προϊόν μιας στοιχειώδους δημοσιογραφικής έρευνας που μπορεί να κάνει ο καθένας στο Διαδίκτυο και των κατάλληλων επισημάνσεων. Και όμως κανείς δαιμόνιος ρεπόρτερ, ή παρουσιαστής, των ημερών δεν σκέφτηκε να την κάνει. Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση παραπλάνησης, όλοι προτίμησαν την μασημένη τροφή που εμπλέκει στην υπόθεση κάτι ψιλικατζήδες του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου και αφήνει απ΄ έξω τα μεγάλα ψάρια που επέβαλαν αυτήν την κατάσταση.

Διαβάστε και τον Ριζοσπάστη για να δουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι το κλίμα που επικρατούσε στην Δικαιοσύνη εκείνη την εποχή.

Και θυμηθείτε αυτό που λέγαμε στο «Όμηρος και του … κοινού ποινικού δικαίου τώρα η πολιτική ζωή» για εκείνους τους ανόητους τους γαλάζιους που αντί να πολεμήσουν το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», επιχείρησαν να το βάψουν μπλε και να το βάλουν να δουλεύει για λογαριασμό τους; Και στο τέλος θύμιζαν νεοσύλλεκτους που τους έκαναν καψόνια οι παλιοσειρές του ΠΑΣΟΚ;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: