22 Ιουλ 2009

Το Ευρωκοινοβούλιο ως πεδίο επίλυσης εσωτερικών ελληνικών πολιτικών διαφορών…

http://3.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/Sg7pnBOupOI/AAAAAAAAfQE/yYcnU1e3Bgo/s400/tremopoulos.jpg

Το «φαινόμενο» δεν είναι καινούργιο. Το αντίθετο μάλιστα. ΟΙ Έλληνες Ευρωβουελευτές πολλές – μα πάρα πολλές – φορές, έχουν χρησιμοποιήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως πεδίο επίλυσης εσωτερικών ελληνικών πολιτικών διαφορών. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, οι ευρωβουλευτές της τότε αντιπολίτευσης έκαναν ότι μπορούσαν με σειρά ερωτήσεων, προκειμένου να φέρουν σε δύσκολη θέση το τότε Κυβερνητικό επιτελείο και κατ’επέκταση την ίδια την Χώρα. Κυβέρνηση Ν.Δ, οι ευρωβουελυτές της νυν αντιπολίτευσης έκαναν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν και αυτοί ότι μπορούσαν για τον ίδιο λόγο.

Χθες, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, καταθέτει ερώτηση για το οικονομικό πακέτο προς τους αγρότες, αυτό που δόθηκε μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του χειμώνα. Αναφέρει λοιπόν στην ερώτησή του ο ευρωβουελυτής των Οικολόγων – Πράσινων «Η Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μάριαν Φίσερ Μπόελ, από τη Σαντορίνη όπου βρέθηκε σε ευρωπαϊκό συνέδριο οίνου, δήλωσε στις 9 Ιουλίου 2009 ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στις αποζημιώσεις συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ που πρόκειται να δοθούν στους Έλληνες αγρότες από εθνικούς πόρους» και σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά χρειάζεται να παραδώσει λεπτομερή φάκελο με τα στοιχεία. Επίσης, δήλωσε ότι «θα ήταν καλό να μη δοθούν τα χρήματα πριν δοθεί επίσημα η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ερώτηση:

1. Από εκείνη την ημερομηνία, έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημη ενημέρωση από την; Ελληνική κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα;

2. Σε περίπτωση που η αποζημίωση, ή μέρος αυτής, έχει ήδη καταβληθεί στους Έλληνες αγρότες, ποια είναι τα πιθανά μέτρα που ενδέχεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;»

Για να τελειώνει πάντως αυτή η ιδιόμορφη τακτική, σκόπιμο και εξαιρετικά χρήσιμο για τα συμφέροντα της Χώρας όλης, χωρίς ηλίθιες διαχωριστικές γραμμές, θα ήταν να αντιληφθούν όλοι – ανεξαιρέτως – οι Έλληνες Ευρωβουελυτές, ότι εκεί βρίσκονται για να προωθήσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας συνολικά. Από τη δική του οπτική ο καθένας, από τη δική του ιδεολογική αφετηρία, με τα δικά του πιστεύω. Όμως πάντα για τα συμφέροντα της Χώρας και όχι με τη «μικρόνοη» τακτική της αντιπολίτευσης που αντί να γίνει στην Ελλάδα, γίνεται για την Ελλάδα στο εξωτερικό. Δηλαδή, αν σε μία τέτοια, όπως η παραπάνω ερώτηση, απαντήσει ο ή η επίτροπος ότι «η Ελάδα έχει παραβιάσει κάθε κανονισμό και κάθε απόφαση της Ε.Ε», ο Έλληνας Ευρωβουλευτής θα χαρεί και θα αισθανθεί επιβεβαιωμένος;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: