31 Ιουλ 2009

«Δούλευα για τη μητέρα πατρίδα μου, την Τουρκία»

[090730_KATASKOPOS.JPG]

Σκεπασμένος με την κουκούλα από το μπουφάν του, και συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, μπήκε τρέχοντας στο γραφείο του εισαγγελέα ο 30χρονος Μουσουλμάνος φωτογράφος από την Αλεξανδρούπολη, που συνελήφθη την Κυριακή στη Σαμοθράκη με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Φέρεται ότι φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές στρατηγικής σημασίας. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 400 τέτοιες φωτογραφίες. Ο ίδιος αρνήθηκε να πει το παραμικρό στους δημοσιογράφους. Ο εισαγγελέας τού απήγγειλε την κατηγορία της κατασκοπίας (σε βαθμό κακουργήματος) και σήμερα θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Ο δικηγόρος του Γιάννης Μπάρκας έκανε την εξής δήλωση: «Θεωρούμε ότι δεν πληρούται το σοβαρό αυτό αδίκημα της κατασκοπίας. Ζητήσαμε μια ημέρα προθεσμία και θα απολογηθούμε αύριο με υπόμνημα. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες φωτογραφίσεις, το αδίκημα όμως της κατασκοπίας ως αδίκημα, αυτό δεν πληρούται και δεν θεωρώ ότι οι φωτογραφίες αυτές ήταν τίποτε το απόρρητο».(!!!)

Η σύλληψή του έγινε από την Αστυνομία με τη συνδρομή της ΕΥΠ και ύστερα από παρακολούθηση δύο μηνών. Την παρουσία σε διάφορες τοποθεσίες θεώρησαν ύποπτη και πολίτες που ενημέρωσαν τις αρχές.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ο 30χρονος φωτογράφος ομολόγησε αρχικά ότι έβγαζε φωτογραφίες κατόπιν υποδείξεως άγνωστων Τούρκων και τις πουλούσε για 500 ευρώ τη φορά. Στη συνέχεια, και ύστερα από συνεννόηση με το δικηγόρο του, αρνήθηκε την κατηγορία. Αστυνομική πηγή είπε ότι εκτός από τον Εβρο, ο 30χρονος έκανε αποστολές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο και Αϊ-Στράτη.

Ο 30χρονος κατάγεται από το χωριό Μ. Δέρειο του Β. Εβρου και τα τελευταία χρόνια ζει με την οικογένειά του στην παραλιακή συνοικία Μάκρη της Αλεξανδρούπολης. Εχει ένα μικρό φωτογραφείο μέσα στην πόλη αλλά, όπως έλεγαν οι γείτονες, μια μέρα ανοίγει και πέντε κλείνει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, ο 30χρονος ύστερα από πίεση στην ανάκριση, είπε: «Με πλησίασαν δύο άτομα, τους οποίους δεν γνωρίζω, και μου ζητούσαν να φωτογραφίζω στρατόπεδα». Οταν τον ρώτησαν γιατί διακινδύνευε αφού τα χρήματα δεν ήταν πολλά, φέρεται να είπε:

«Δούλευα για τη μητέρα πατρίδα μου, την Τουρκία».

Οι αρχές εκτιμούν ότι η περίπτωσή του είναι σοβαρή και δεν έχει σχέση με άλλες συλλήψεις που έχουν γίνει κατά καιρούς στον Εβρο.

enet.gr

ΠΗΓΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: