3 Αυγ 2009

Κ. Χατζηδάκης: Ανοίγει ο δρόμος για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο


Ανοίγει ο δρόμος για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο, με νομοσχέδιο που προωθείται, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει κατατεθεί νομοσχέδιο που θα εκσυγχρονίζει το ισχύον νομικό πλαίσιο για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων. «Θέλουμε να υιοθετήσουμε το μοντέλο της, όπως λέγεται, της ανοιχτής πόρτας», αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης, διευκρινίζοντας ότι οι περιοχές όπου θα γίνονται οι έρευνες θα προσδιορίζονται από διυπουργική επιτροπή, αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομίας, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ.

Ο υπουργός τονίζει ότι δεν θα υπάρξει ανατίμηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ εκτιμά ότι θα αρθούν τα προβλήματα αναφορικά με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι το υπουργείο προχωρά στο σχέδιο για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΠΑ.

«Πρωτύτερα, πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μια διαδικασία μόχλευσης του ομίλου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, πράγμα το οποίο θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα στο Δημόσιο, αλλά και σε διαχωρισμό ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ», ανέφερε ο υπουργός, εκφράζοντας την άποψη ότι όσον αφορά τη ΔΕΣΦΑ, το κράτος πρέπει να διατηρήσει το 51%.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την «εκλογολογία», απαντά: «Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Δεν είναι στις προθέσεις μας».

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: