3 Οκτ 2009

Με δάκρυα χαράς θα δω τον πρώτο "Τούρκο" υπουργό με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ


Ο Αχμέτ Κότς γράφει για το ανερχόμενο αστέρι του ΠΑΣΟΚ Κοτζά Μουμίν Ριτβάν:Με δάκρυα χαράς θα δω τον πρώτο Τούρκο υπουργό με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.Ιλχάν Αχμέτ υποψήφιος της Ν.Δ.:Κάθε ψήφος που πηγαίνει στον Ευριπίδη είναι αμαρτία!..

Με δάκρυα χαράς θα δω τον πρώτο Τούρκο υπουργό με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Ο Αχμέτ Κότς γράφει για το ανερχόμενο αστέρι του ΠΑΣΟΚ Κοτζά Μουμίν Ριτβάν
«Δεν είναι όνειρο είναι μια χειροπιαστή πραγματικότητα»


Σε άρθρο του ο γνωστός Αχμέτ Κότς από την Μπρούσα, του «συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης» αναλύει την γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουν οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης, τα αδέλφια του, όπως τα αποκαλεί, τονίζοντας ότι στις εκλογές της Κυριακής που είναι σημαντικές για τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης λόγω των εξελίξεων και της δυνατότητας να έχει μάλλον αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ώρα να αποκτήσουν σ’ αυτό το σημείο καμπής, τον πρώτο Τούρκο υπουργό στη νέα κυβέρνηση.

Αφού υπογραμμίζει ότι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν είναι εντάξει και δεν χρειάζεται άλλη βοήθεια, αναφέρεται στο γεγονός ότι ένα νέο αστέρι ανατέλλει στην Θράκη κι αυτός είναι ο Μεχμέτ Μουμίν Ριτβάν.
Έτσι τονίζει η μειονότητα θα έχει στη νέα βουλή τρείς μειονοτικούς βουλευτές κι αυτούς στο ΠΑΣΟΚ, τότε δε θα είναι η ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει κι αν τολμήσει ο Γιώργος Παπανδρέου ας μην κάνει έναν υπουργό από την μειονότητα.

Υπολογίζει δε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο Ριτβάν πήρε 2.485 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Πεταλωτής 7.749. Αν γινόταν μια πιο καλή διαχείριση αυτή τη φορά σίγουρα ο Ριτβάν θα είναι βουλευτής. Κι αυτό δεν είναι όνειρο, υπογραμμίζει.
Αν δω αυτό το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα, λέει, τότε θα κλάψω από χαρά και τα δάκρυά μου θα είναι δάκρυα ανακούφισης...

ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ
Ιλχάν Αχμέτ υποψήφιος της Ν.Δ.:
Κάθε ψήφος που πηγαίνει στον Ευριπίδη είναι αμαρτία!..

http://2.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/R-9FihpS83I/AAAAAAAADtE/x5jl1QBxGwI/s400/toyrkoibouleytes6335.jpg

Την άποψη αυτή ότι οι ψήφοι τόσο στον Στυλιανίδη, όσο και στον Πεταλωτή από ανθρώπους της μειονότητας είναι όχι απλά λάθος κίνηση αλλά και αμαρτία, διατύπωσε κατά την ομιλία του στο περιορισμένο κοινό του Κέχρου μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν.

Ιλχάν Αχμέτ υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.: «Θέλω να σας ευχαριστήσω εσάς κατοίκους του Κέχρου, σαν Τούρκους της Δυτικής Θράκης για την στήριξη που μου δώσατε την προηγούμενη φορά, σας παρακαλώ πολύ να μην δώσουμε την ψήφο μας σε άτομα που δεν μπορούν να βγουν και στους Έλληνες! Πριν από λίγο ήταν εδώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σας ρωτάω τι δουλειά έχει εδώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης; Στα χωριά μας να μοιράζει ψηφοδέλτια. Και οι άλλοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ γιατί μοιράζουν ψήφους στα δικά μας χωριά; Εγώ ντρέπομαι γι’ αυτό. Εγώ πήγα σε κανένα ελληνικό χωριό να ζητήσω ψήφους; Μπορώ να ζητήσω;

Σε άλλο σημείο ο Κ. Αχμέτ τόνισε: «Δώστε μας την εξουσία να βγούμε δύο Τούρκους βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για 600 ψήφους στο παρελθόν ο Γκ. Γκαλήπ είχε χάσει την εκλογή. Μακάρι να ήταν και ο κ. Γκαλήπ τότε βουλευτής, ήμουν όμως μόνος μου. Έχουμε γύρω στους 37.000 ψήφους αν το πιστέψουμε βαθειά μπορούμε να στείλουμε δύο βουλευτές στην Βουλή, είτε κυβερνητικούς είτε ένα κι ένα. Εμείς είμαστε βέβαια βουλευτές ελληνικών κομμάτων αυτοί έχουν το καρπούζι κι αυτοί το μαχαίρι. Εμείς τι λέμε; Κόβε σωστά μην παίρνεις το περισσότερο εσύ.

Η εκλογική περίοδος πέρασε ήσυχα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους και να ευχηθώ επιτυχία. Με τον κ. Χατζηοσμάν κάναμε μια έκκληση σοβαρή, πολιτισμένη, να μην διασπασθούμε και να πετύχουμε τον στόχο που δικαιούμαστε την Κυριακή το βράδυ. Κάθε ψήφος που πηγαίνει στον Ευριπίδη και στον Πεταλωτή επιτρέψτε μου είναι αμαρτία. «Εμείς φυσικά δεν κάνουμε διαχωρισμούς θρησκευτικούς ή φυλετικούς», είπε ο Ευριπίδης, αλλά εντάξει δεν κάνεις, αλλά τις αποφάσεις εσύ τις παίρνεις. Όταν ήσουν υπουργός Μεταφορών δεν πήρε κάποιες αποφάσεις που δεν άρεσαν στην μειονότητα; Και όταν ήταν βουλευτής ο κ. Γκαλήπ έτσι γινόταν. Όταν βγαίνει κάποιος Τούρκος βουλευτής προσπαθούν να του κόψουν την φόρα, να τον μειώσουν.

Είναι η τελευταία μου ομιλία αυτή, αλλά ο στόχος είναι να ανακόψουν την πρωτιά, να μειώσουν την δύναμή μας. Εμείς ακόμη κι αν δώσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή σ΄ένα κόμμα στον κ. Παπανδρέου, αν δώσουμε 32.000 ψήφους δεν κερδίζουμε τίποτα. Κοιτάξτε δεν πρέπει να δώσουμε τις ψήφους μας σε αδύναμους Τούρκους υποψήφιους. Βλέπετε στην Ξάνθη που έμειναν επί δύο τετραετίες χωρίς βουλευτή τι έκαναν; Ποιόν έβαλαν δίπλα στον Μάντατζη την αδελφή της γραμματέας του για να μην αποτελεί απειλή για τον ίδιο. Ξέρω πολύ καλά τα προβλήματά σας, τα προβλήματα για το καπνό και θέλω να αγωνιστώ για την προώθησή τους. Αρκεί να με εμπιστευτείτε». Ο Ιλχάν Αχμέτ αν και κατάγεται από την ορεινή περιοχή δεν φάνηκε να έχει κάποιο μεγαλύτερο ρεύμα ή πιο εντυπωσιακή στήριξη. Παρακολούθησε την προσευχή στο τζαμί και μετά πήγε στο προαύλιο της κοινότητας, όπου έγιναν οι ομιλίες όλων των υποψηφίων. Στην συνέχεια έκανε δηλώσεις για τον τουρκικό κανάλι ΝΤV που συνοδευόταν από δημοσιογράφους κι έκανε για το δελτίο ειδήσεων όπως μας πληροφόρησαν ζωντανές συνδέσεις από τις εκλογές στα μειονοτικά χωριά της Θράκης.

ΟΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
«Η ψήφος είναι ιερή και εκπορεύεται από τον Θεό», είπε ο θεολόγος Αχμέτ Χατζηοσμάν
Θεέ μου, δημιουργέ μου, δώσε ό,τι καλύτερο για την μειονότητα

http://3.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/SpcX7cjgjsI/AAAAAAAAj3w/PUPDSqe-KVY/s400/xatziosmanpapandreou.jpg

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν πιο ανανεωμένος, αφού έκοψε το μουστάκι του, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον Κέχρο αφού προηγουμένως είχε κάνει μια θεαματική επίσκεψη στην αγορά των Σαπών, όπου χθες γινόταν και η εβδομαδιαία αγορά. Ήταν όμως πολύ βραχνιασμένος μίλησε από μικροφώνου και δικαιολογήθηκε εξηγώντας ότι μόνο αυτό οφείλεται στις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε μία μέρα σε33 χωριά, ενώ έδωσε και μια πολύωρη συνέντευξη στο ΤRT της Τουρκίας. Η ομιλία του είχε αναφορές στον Θεό επιχειρώντας να διαφοροποιηθεί από τον αμιγώς πολιτικό λόγο και να αγγίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων πιστών, αφού προηγουμένως είχε προσευχηθεί μαζί τους στο μεγάλο τζαμί του Κέχρου.

Όταν πήρε το λόγο ο κ. Χατζηοσμάν ανέφερε : «Εγώ βρίσκομαι δίπλα σας από το 1985. Η ψήφος είναι ιερή την έδωσε ο Θεός κι εγώ για να τιμήσω τις ψήφους που μου δώσατε μέρα - νύχτα εργάστηκα χωρίς να σταματάω, χωρίς να κουράζομαι. Είδατε τι έχω κάνει από τα διάφορα πόστα που πέρασα, είτε σαν αντινομάρχης, είτε σα βουλευτής, διότι το να υπηρετείς το λαό είναι ευάρεστο για τον Θεό. Για να λύσω τα προβλήματά σας και ότι σας απασχολεί αγωνίστηκα ειλικρινά. Μέσα στον 1,5 χρόνο που είμαι βουλευτής 23 φορές βγήκα στο βήμα και αναφέρθηκα στα προβλήματά σας. Δυστυχώς η περιοχή μας βρίσκεται μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης. Η εκπαίδευσή μας; Ζητήσαμε δίγλωσσα νηπιαγωγεία, ελληνικά και τουρκικά. Σχετικά με αυτά τα θέματα έκανα πολλές επερωτήσεις. Η επόμενη περίοδος που έρχεται είναι του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Είμαι στην υπηρεσία σας για να λύσω τα προβλήματά σας. Θεέ μου, δημιουργέ μου, δώσε ό,τι καλύτερο για την μειονότητα».

Φυσικά εισέπραξε το χειροκρότημα του κόσμου, ενώ συνεργείο ανθρώπων του μοίραζε ψηφοδέλτια έξω από το τζαμί, στα καφενεία παντού.

Ο κ. Χατζηοσμάν ρωτήθηκε για τη προσωπική του ευχή σ΄αυτές τις εκλογές. «Η ευχή μου είναι να πάμε καλά στις εκλογές να έχουμε ηρεμία, ησυχία, να δώσουν τις ψήφους τους στους υποψηφίους που θα κάνουν τον αγώνα τους για τα προβλήματα της περιοχής, σ΄αυτούς που δεδομένα θα είναι δίπλα στον λαό. Αγωνίστηκα,προσπάθησα δύο χρόνια στην Βουλή, νομίζω ότι κυβέρνηση θάναι το ΠΑΣΟΚ και με πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου θα έχουμε ανάπτυξη στην περιοχή μας και όλα θα πάνε καλά. Εγώ πάντα είχα επικοινωνία με τον κόσμο, πιστεύω ότι και πάλι οι ψηφοφόροι μου θα με στηρίξουν και με μεγάλη δύναμη θα με στείλουν στην Βουλή», κατέληξε με περισσή αυτοπεποίθηση.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

http://1.bp.blogspot.com/_WMu_KBcWlyE/SidjT3wMvgI/AAAAAAAAOMY/NwwQ6ACVDio/s400/infognomopolitics+1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: