23 Φεβ 2009


ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ...

[plostad-frcko.jpg]

Το θέμα της ονομασίας και της διένεξης με την Ελλάδα κυριαρχεί στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων της ΠΓΔΜ για τις προεδρικές και δημοτικές εκλογές της χώρας που θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου.

Μέλη της νεολαίας του κόμματος VMRO του πρωθυπουργού Ν. Γκρουέφσκι , ανήρτησαν σήμερα πανό (βλ.φωτογραφία) στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων στο οποίο αναγράφονται όλες οι δηλώσεις του αντιπάλου τους ,υποψήφιου πρόεδρου του σοσιαλιστικού κόμματος SDSM Λ. Φουρτσκόφσκι τον οποίον και κατηγορούν για.. "προδοσία".

Αιτία οι δηλώσεις του κ.Φουρτσκόφσκι ο οποίος έχει δεσμευθεί πως σε περίπτωση που κερδίσει το προεδρικό χρίσμα (πράγμα βέβαια σχεδόν απίθανο καθώς στις δημοσκοπήσεις φτάνει εώς το 12%) θα έρθει αμέσως σε συμβιβασμό με την Ελλάδα αποδεχόμενος την πρόταση Νίμιτς του προπερασμένου Νοεμβρίου για αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας σε "Βόρεια Μακεδονία".

Ο αντίπαλός του πάντως , υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού VMRO-DPMNE Τζ. Ιβάνοφ , πρότεινε στον κ. Φουρτσκόφσκι να αλλάξει ο ίδιος το όνομά του σε..."Βόρειος Φουρτσκόφσκι"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: