23 Φεβ 2009

Δ. Χριστόφιας: Πρόκληση στα αισθήματα όλων των Κυπρίων οι δηλώσεις Ακίν

Ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του Κενάν Ακίν, την ώρα που προσπαθεί να κατεβάσει μια σημαία από έναν ιστό που είναι καρφωμένος στα κυπριακά χώματα με τη δύναμη των όπλων της Τουρκίας

Tις προκλητικές δηλώσεις του Tούρκου έποικου στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, Κενάν Ακίν, ο οποίος το 1996 πυροβόλησε και σκότωσε τον Ελληνοκύπριο Σολωμό Σολωμού, καταδίκασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
«Τον πυροβόλησα και θα τον πυροβολούσα και πάλι», δήλωσε προκλητικά ο Ακίν, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", περηφανεύεται για την πράξη λέγοντας ότι στα κατεχόμενα τον θεωρούν ήρωα. Ο Κενάν Ακίν, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του ψευδοκράτους στις 19 Απριλίου, καταζητείται από την Ιντερπόλ, ενώ έχει επικηρυχθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι 460 χιλ. ευρώ, ωστόσο όπως λέει ο ίδιος, δεν...υπάρχουν σοβαρά στοιχεία εις βάρος του και κατηγορείται άδικα.
Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο τις δηλώσεις ενός ανθρώπου, που διαπνέεται από αισθήματα βαρβαρότητας, τόνισε ο πρόεδρος Χριστόφιας, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις Ακίν είναι πρόκληση στα αισθήματα όλων των Κυπρίων και είναι απόλυτα καταδικαστέες.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, σχολιάζοντας τη συνέντευξη, δήλωσε ότι εκτός από τον Κενάν Ακίν, αμετανόητη είναι και η Τουρκία, που συνεχίζει να προκαλεί και να λειτουργεί αλαζονικά με τις πλάτες κάποιων ισχυρών συμμάχων της.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο, αδιανόητο και ιδιαίτερα κάκιστο για όσους θέλουν την ειρηνική συμβίωση με τους Ελληνοκύπριους, να ανέχονται ανάλογους ανεγκέφαλους να επιβιώνουν μεταξύ τους.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


http://infognomonpolitics.blogspot.com

κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΛΥΣΗ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΙΝ ? ΓΙΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: