23 Φεβ 2009

Με αφορμή την διεθνή ημέρα μητρικής γλώσσας προκαλεί το «Ουράνιο τόξο»

Θέλουν αναγνώριση της … «μακεδονικής» ιδιωματικής τους γλώσσας

Η γενική συνέλευση της UNESCO καθιέρωσε την 21η Φεβρουαρίου ως παγκόσμια ημέρα Μητρικής Γλώσσας, με σκοπό την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και της πολύγλωσσης εκπαίδευσης, καθώς επίσης και τη διάδοση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών.

Η οργάνωση η οποία εδρεύει στην δυτική Μακεδονία με την επωνυμία «Ουράνιο Τόξο» σε επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι: «Από τις περίπου 6.000 γλώσσες που ομιλούνται σήμερα στον κόσμο, οι μισές απειλούνται με εξαφάνιση. Μία από αυτές είναι και η μακεδονική γλώσσα.

Παρ’ όλη την ύπαρξη μακεδονόφωνου πληθυσμού στη βόρεια Ελλάδα, η μακεδονική γλώσσα δεν είναι αναγνωρισμένη από την ελληνική πολιτεία και για αυτό το λόγο τα παιδιά της μακεδονόφωνης μειονότητας δεν απολαμβάνουν το δικαίωμα να μαθαίνουν τη μακεδονική γλώσσα, μέσα στα πλαίσια του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος».

Αφού χρωματίζει την επιστολή με πλήθος ψευδών στοιχείων και κάνοντας μάθημα στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας περί δημοκρατίας, η οποία στερεί το δικαίωμα χιλιάδων όπως λένε παιδιών να έχουν πρόσβαση στην «μητρική τους γλώσσα», τα «μακεδονικά» δηλαδή, υπογραμμίζουν ότι αν και έχει δημιουργηθεί στην Φλώρινα έδρα Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών όπου διδάσκονται όλες οι Βαλκανικές γλώσσες δεν διδάσκεται η «μακεδονική».

http://www.xronos.gr

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΛΕΕΙ Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ... ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ? ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥ "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ" ? ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ? ΟΙ "ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ" Ή ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ? Ο .... ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΕΜΑΘΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ" Ή ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ? ΑΝ ΟΧΙ ΚΡΙΜΑ , ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ "ΠΙΑΤΣΑΣ" ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: