24 Φεβ 2009

Η Αλβανία δίνει λιμάνι στο Κόσοβο

[989523_b.jpg]

Η Αλβανία πρόκειται να επιτρέψει στο Κόσοβο, που δεν έχει πρόσβαση σε θάλασσα, να χρησιμοποιεί το λιμάνι Σενγκίν στην Αδριατική, ανακοίνωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σάλι Μπερίσα. «Ναι στην αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ, λέει ο Μπερίσα...
Ο Σ.Μπερίσα και ο υπουργός Μεταφορών του Κοσόβου, Φ.Λιμάι συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να μελετηθεί η πιθανότητα διεύρυνσης του λιμανιού του Σενγκίν που βρίσκεται κοντά σε δρόμο που τώρα κατασκευάζεται και θα μειώσει την απόσταση μεταξύ Κοσόβου και Αλβανίας.
«Το Κόσοβο και η Αλβανία πρέπει να εργαστούν από κοινού για την έναρξη και ενσωμάτωση πρακτικών σε διαφόρους τομείς ώστε να καταστεί ευκολότερη η ζωή των πολιτών», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.
Η Αλβανία και το Κόσοβο –το οποίο αναγνωρίζεται από πολλές δυτικές χώρες και τις ΗΠΑ, αλλά όχι όλα τα μέλη της ΕΕ– σχεδιάζουν ακόμη σιδηροδρομική σύνδεση, μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πολιτιστικά και ...επιμορφωτικά προγράμματα, τουρισμό στα βουνά των περιοχών των δύο χωρών και κοινό δίκτυο τελωνειακών ελέγχων για την διευκόλυνση των μεταφορών.
Το ζήτημα της διόδου στη θάλασσα είχε εγείρει ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, σε επιστολή που είχε στείλει στον Σάλι Μπερίσα πριν από ένα μήνα. Η συμφωνία για το λιμάνι «θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη του Κοσόβου», έγραφε.

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΞΑΓΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ? ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ,ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟ ΛΕΝΕ , ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΡΩΙΝΗ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ..... ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ .... ΘΑ ΔΟΥΜΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: