24 Φεβ 2009

«Ανθρωποκυνηγητό» στην Ισπανία..

"μίνιμουμ συλλήψεων λαθρομεταναστών ανά αστυνομικό" επιβάλλουν οι ισπανικές Αρχές!

Σύμφωνα με οδηγία της ηγεσίας της Ισπανικής αστυνομίας, οι αστυνομικοί θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες εντοπισμού λαθρομεταναστών και να πληρούν μάλιστα ένα μίνιμουμ συλλήψεων κάθε μήνα!

Περίπου 4,5 εκατομμύρια είναι οι μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ισπανία. Αποτελούν το 11% του συνολικού πληθυσμού. Ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών είναι ωστόσο άγνωστος. Η κυβέρνηση τους υπολογίζει στις 250 χιλιάδες, η αντιπολίτευση κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο. Στις συνοικίες πάντως με μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών -τα Ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως πλέον "το κλίμα είναι βαρύ".

Μέχρι πρόσφατα οι Αρχές της Ισπανίας επεδείκνυαν ως ένα βαθμό ανοχή προς τους παράνομους μετανάστες, καθώς οι περισσότεροι εργάζονταν στις οικοδομές σε μια περίοδο που ο κατασκευαστικός κλάδος γνώριζε άνθηση. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά...
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει την αγορά ακινήτων, αλλά όπως φαίνεται έχει επηρεάσει και τη στάση των Αρχών έναντι των λαθρομεταναστών.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ , ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ , ΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: