29 Μαρ 2009

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ

Και όμως υπάρχουν έλληνες εκσυγχρονιστές στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων και τραπεζών που άνοιξαν τα τελευταία 15 χρόνια στην Πόλη και επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Κ. Σημίτη και στη σύζυγό του Δάφνη στη δεξίωση της 25ης Μαρτίου στο ελληνικό προξενείο. Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πόλη για μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί. Ανάμεσα στους διοργανωτές ήταν ο διάσημος τούρκος καθηγητής Ιστορίας στο Μπιλγκί κ. Μετέ Τουντζάι. Ο κ. Τουντζάι είναι φίλος του κ. Σημίτη και της συζύγου του. Ηταν και οι τρεις συμφοιτητές στη London School of Εconomics στις αρχές της δεκαετίας του ΄60. Κάποιοι θυμούνται ότι ο κ. Τουντζάι είχε μιλήσει σε εκδήλωση στο Πάντειο το 1995, λίγο προτού εκλεγεί πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης. Στο Μπιλγκί προλόγισε τον κ. Σημίτη και αναφέρθηκε και στα χρόνια του Λονδίνου. «“Μάλτα γιοκ”μού έλεγε ο Κώστας όταν ήμασταν φοιτητές στο Λονδίνο για να με πειράξει ότι δήθεν οι Τούρκοι δεν μπορούμε να βρούμε τη Μάλτα στον χάρτη» είπε στην ομιλία του ο κ. Τουντζάι. «Κι εγώ του απαντούσα σοβαρά ότι ένας από τους μεγάλους ναυάρχους της οθωμανικής ιστορίας σκοτώθηκε στη Μάλτα». Εν τω μεταξύ μαθαίνω ότι ο κ. Τουντζάι είχε συμβάλει και αυτός στο να υλοποιηθεί η ιδέα για μια σπουδαία ελληνοτουρκική πολιτιστική εκδήλωση, η οποία τελικά δεν έγινε και δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ ως σήμερα. Επρόκειτο για μια κοινή συναυλία Μίκη Θεοδωράκη- Ζουλφί Λιβανελί μέσα στην Αγία Σοφία. Ολα ξεκίνησαν από μια ιδέα του τότε επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου κ. Γ. Πανταγιά, η οποία «έπεσε στο τραπέζι» του πρωινού καφέ ένα πρωί του 1999 και έγινε δεκτή από τον κ. Σημίτη. Μίκης και Λιβανελί ενθουσιάστηκαν. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου βρήκε και αυτός την ιδέα πολύ καλή και ανέλαβε να τη συζητήσει με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Στους Τούρκους επίσης άρεσε η ιδέα. Γιατί δεν έγινε; Δεν υπήρχε κάποιος ειδικός λόγος. Δεν έγινε γιατί τη δεύτερη τετραετία Σημίτη δεν βρέθηκε κατάλληλο τάιμινγκ. Ισως βρεθεί στην έκτη τετραετία ΠαΣοΚ.

http://www.tovima.gr

ΕΛΛΗΝΕΣ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΠΟΙΟΙ ? Ο κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ? ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ , ΟΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ , ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ? ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ .

"ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ" ΛΕΝΕ ..... ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ , ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ? ΕΔΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ .... ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΟΥΡΛΟΥΛΟΥΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥΣ ?

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ" ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ" ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΥΑΛΑ.

ΑΥΤΟ ΤΟ "ΤΑΙΜΙΝΓΚ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ" ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗ. ΕΣΑΣ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: