5 Μαρ 2009

Διαβεβαιώσεις για αποχή ξένων από τον Ηγεμόνα

Προς μερική, τουλάχιστον, επίλυση βαίνει το θέμα της τουρκικής άσκησης «Ηγεμών» στο Αιγαίο στην οποία έχουν κλιθεί να συμμετάσχουν τέσσερις χώρες του ΝΑΤΟ και το σενάριο της οποίας θίγει ελληνικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με ανωτάτη πηγή του υπουργείου Άμυνας οι προσκληθείσες χώρες, ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο έχουν δώσει προφορικές διαβεβαιώσεις προς την Ελλάδα, ότι είτε ότι θα αποσυρθούν είτε ότι δεν θα συμμετάσχουν στις φάσεις εκείνες που θίγονται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Οι διαβεβαιώσεις αυτές δόθηκαν στον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη κατά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του στη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Κρακοβία.
Η άσκηση έχει προγραμματιστεί για 13-29 Μαρτίου.


Η βρετανική συμμετοχή, όπως και άλλων χωρών, αποτελεί τμήμα της ευρύτερης βρετανικής άσκησης «Ταύρος» που έχει ήδη ξεκινήσει και θα επεκταθεί μέχρι την νοτιοανατολική Ασία.
Η Βρετανία έχει ζητήσει από την Ελλάδα να κάνει μαζί της διμερή άσκηση κατά το χρονικό διάστημα που τα πλοία της θα βρίσκονται στην περιοχή.

ΠΗΓΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ .... ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ , ΝΑΖΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ? ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΑΜΕ Ή ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: