9 Απρ 2009

«Η ιστορία δεν ξαναγράφεται» υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ομπάμα

Τα γεγονότα είναι αδιάψευτος αυτόπτης μάρτυρας, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις αναφορές του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση σχετικά με τον «εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και την εγκαθίδρυση του κεμαλικού καθεστώτος».

Όπως διευκίνισε η ιστορία δεν ξαναγράφεται και τα γεγονότα είναι ο αδιάψευστος αυτόπτης μάρτυρας, όπως και ο τότε Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη, Τζορτζ Χόρτον, που τα καταγράφει στο βιβλίο του «The blight of Asia».

Σε κάθε περίπτωση, την ιστορία δεν την προσδιορίζουν οι φωτογραφίες, αλλά η ουσία των γεγονότων, η οποία καταγράφεται στις δηλώσεις που έκανε ο Πατριάρχης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση για την καθυστερημένη δημοσιοποίηση φωτογραφίας από την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, τα δικά τους ανοιχτά προβλήματα και τις δικές τους μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας στην παρατήρηση ότι ο Μπ.Ομπάμα επέλεξε να επισκεφθεί την Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία «συνδέεται με τις αξιολογήσεις που κάνουν και τις ιεραρχήσεις που θέτουν οι ΗΠΑ σε μια ιδιαίτερα ευπαθή περιοχή, η οποία είναι γειτονιά της Τουρκίας».

http://www.tovima.gr

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ κ. ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΥ Η κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ .....

ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΙ ΟΛΑΣ , ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ κ. ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ .... Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ , ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: