9 Απρ 2009

Η Ελλάδα ποτέ δεν θα στερέψει από τους "εφιάλτες"...


Ο καθηγητής της Παντείου κ. Αλέξης Ηρακλείδης, ο οποίος μιλά για εθνοκάθαρση των Τούρκων από τους Ελληνες το 1919 και δηλώνει ότι ντρέπεται που είναι Ελληνας, έχει επιτύχει και την έγκριση διατριβής για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προς χρηματοδότηση με 50.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας!


Ο άνθρωπος που αμείβεται από το ελληνικό Δημόσιο για να διδάσκει τα παιδιά μας, ο υποστηρικτής του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού -μέσω του οποίου η συγγραφέας του κυρία Μαρία Ρεπούση μάθαινε στα Ελληνόπουλα ότι η Σφαγή της Σμύρνης δεν ήταν παρά συνωστισμός των Ελλήνων στην προβλήτα της πόλης- θα επιδοτηθεί για εργασία που ουσιαστικά υιοθετεί την προπαγάνδα των Σκοπίων!

Συγκεκριμένα, έχει υποβάλει στην Επιτροπή Ελέγχου του πανεπιστημίου διδακτορική διατριβή φοιτήτριάς του με τίτλο «Οι εθνοτικές διενέξεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ώστε να ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ηράκλειτος ΙΙ» στο οποίο συμμετέχει και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Μάλιστα, η επιτροπή δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα στον τίτλο της διατριβής και ενέκρινε το προκλητικά ανθελληνικό πόνημα σχεδόν παμψηφεί. Ο ίδιος ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν δική του έμπνευση και όχι της φοιτήτριάς του. Η δε χρηματοδότηση συνίσταται σε 4.000 ευρώ για τον καθηγητή και 1.250 ευρώ μηνιαίως επί τριετία για τη φοιτήτρια.

Μάλιστα, ο κ. Ηρακλείδης βρήκε συμπαραστάτη τον διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Παντείου κ. Στέφανο Παπαγεωργίου. «Οπως περνάνε διδακτορικά που στον τίτλο τους περιέχουν τον όρο "Δημοκρατία των Σκοπίων", με τον ίδιο τρόπο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας"», ομολόγησε κυνικά ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η επιστημονική του άποψη, δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κάποιος ή να διαφωνεί, δεν υπάρχει μία άποψη για το τι είναι σωστό ή λάθος για το έθνος». Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθυντής του τμήματος είναι επίσης υπέρμαχος της κυρίας Ρεπούση, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο διοργάνωσε και συντόνισε την περίφημη ημερίδα για δήθεν μειονοτικό ζήτημα Τσάμηδων στην Ελλάδα («ΘΕΜΑ», 2/3/2008). Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί σε αμφιθέατρο του Παντείου, με το κοινό να αποδοκιμάζει έντονα τους οργανωτές. Σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Παπαγεωργίου -όπως επισημαίνει ο συνάδελφός του στο Πάντειο κ. Νεοκλής Σαρρής- έχει γράψει μελέτη όπου ισχυρίζεται ότι οι Κύπριοι δεν είναι Ελληνες και ότι αναγκάστηκαν να δηλώσουν Ελληνες το 1912!

http://kostasxan.blogspot.com


4 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. "ΚΑΘΗΓΗΤΗ" ? ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ , ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΣΚ...Α.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΥΛΑ ΚΑΙ Μ.....ΙΕΣ . ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ "ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ" ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ? "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έστειλα στη Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα (ΕΔΤ) Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΥΠΕΠΘ foitmer@ypepth.gr με κοινοποίηση στην Επιτροπή Ερευνών που διαχειρίζεται τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ)του Παντείου elkepant@panteion.gr & θέμα http://gr.novopress.info/?p=645 την ακόλουθη επιστολή:

Γράφω την παρούσα με αφορμή το ανωτέρω δημοσίευμα ότι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Αθηνών εγκρίθηκε προς ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το ΥΠΕΠΘ για το ποσό των 50.000 ευρώ η συγγραφή διδακτορικής διατριβής με τον τίτλο ΟΙ ΕΘΝΟΤΙΚΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & μάλιστα η σχετική επιτροπή την ενέκρινε σχεδόν παμψηφεί.
& ερωτώ το ΥΠΕΠΘ πώς χρηματοδοτεί διατριβές που από τον τίτλο τους & μόνο προπαγανδίζουν την αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων σε βάρος ελληνικών εδαφών τη στιγμή που η θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι γνωστή όπως εκφράζεται από το ΥΠΕΞ & έχει αναγνωρίσει προσωρινώς τα Σκόπια ως ΠΓΔΜ.
& ποια μέλη της Επιτροπής εκτός από τον αναφερόμενο Στέφανο Παπαγεωργίου πλειοψήφησαν & ποια μειοψήφησαν;
Μην τολμήσουν να απαντήσουν είτε το ΥΠΕΠΘ είτε το Πάντειο ότι υπάρχει αυτοδιοίκητο διότι τα 50.000 ευρώ που τσεπώνουν για να χρηματοδοτούν ξενοκίνητη προπαγάνδα δεν τα πληρώνουν ούτε τα Σκόπια ούτε οι ίδιοι από τις ιδιωτικές τους περιουσίες,αλλά οι Έλληνες φορολογούμενοι.
'Έχοντας έννομο συμφερόν επί της παρούσας υπόθεσης ως Έλληνας φορολογούμενος δηλώνω ότι θα εκθέσω δημόσια την αναφορά μου & ότι αποκρίσεις λάβω από ΥΠΕΠΘ & Πάντειο.