9 Απρ 2009

Συνέλαβαν τον Φυντανίδη στα κατεχόμενα


Για δεύτερη φορά συνελήφθη από την αστυνομία ο Σεραφείμ Φυντανίδης και βρέθηκε σε κρατητήρια.

Κι αν την προηγούμενη φορά τον είχε συλλάβει η Ελληνική Αστυνομία λόγω του «τρομονόμου», αυτή τη φορά βρέθηκε στα «δίχτυα» της τουρκοκυπριακής αστυνομίας στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ο δημοσιογράφος με τηλεοπτικό συνεργείο (έξι άτομα) και μία αρχαιολόγο βρίσκεται από προχθές στην Κύπρο για γυρίσματα της εκπομπής του «Χθες, σήμερα, αύριο», που μεταδίδεται από τη ΝΕΤ κάθε Κυριακή (16.00), καθώς επιχειρεί να διερευνήσει το επίπεδο των σχέσεων των δύο κοινοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ είχαν μεταβεί στην Αμμόχωστο για να καταγράψουν τι γίνεται σήμερα εκεί και πριν προλάβουν να κάνουν το παραμικρό γύρισμα, κυκλώθηκαν από περιπολικά και συνελήφθησαν καθώς, όπως τους είπαν, δεν είχαν άδεια για γυρίσματα και μαγνητοσκοπούσαν απαγορευμένες περιοχές. Παρά το ότι εξήγησαν ότι δεν έχουν τραβήξει τίποτε ακόμη καθώς έκαναν ρεπεράζ (προετοιμασία πιθανού γυρίσματος) τα τουρκοκυπριακά όργανα τάξης ήταν ανένδοτα. Τους συνέλαβαν, τους οδήγησαν στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα, άρχισαν να εξετάζουν τα διαβατήριά τους, να τηλεφωνούν για να εξακριβώσουν στοιχεία και κατέσχεσαν τις κασέτες για να τις εξετάσουν. Παρέμειναν όλοι εκεί κάτι παραπάνω από ένα πεντάωρο, όπου τους απαγόρευσαν να κάθονται σταυροπόδι, ενώ χρειάστηκε παρέμβαση από την πρεσβεία και το γραφείο του Ταλάτ για την απελευθέρωσή τους.

Τελικά ο Σεραφείμ Φυντανίδης μαζί με το συνεργείο και την αρχαιολόγο αφέθησαν ελεύθεροι με την προειδοποίηση ότι αν συλληφθούν να κινηματογραφούν χωρίς άδεια θα προφυλακιστούν και θα παραπεμφθούν σε δίκη.

http://www.enet.gr

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" (ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΝΟΜΙΜΟ ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ).
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ Ο κ. ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ "ΠΑΛΙΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" ΠΟΥ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ?

ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" ΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΩΣ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΑ .... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" .

Δεν υπάρχουν σχόλια: