1 Απρ 2009

Άρχισε η δίκη του Γιώργου Βούτση - Βογιατζή

Ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του 23χρονου Γιώργου Βούτση - Βογιατζή, που κατηγορείται για ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γκύζη, στις 3 Οκτωβρίου 2007, με λεία περίπου 23.000 ευρώ. Ο νεαρός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες ληστείας, κατοχής εκρηκτικής βόμβας (κακουργήματα) και παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Κατά τη διάρκεια της δίκης, έξω από το Δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες υποστηρικτές του. Προκλήθηκε μάλιστα ένταση μεταξύ των υποστηρικτών και της αστυνομίας, καθώς περίπου 20 εξ αυτών κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Μετά την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης των τριών από αυτούς, καθώς είναι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας, ενώ ο τέταρτος κληρωθείς είναι επίσης τραπεζικός υπάλληλος. Οι αιτιάσεις της υπεράσπισης δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης.

Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν τέσσερις υπάλληλοι του επίμαχου καταστήματος της Εθνικής, οι οποίοι εξιστόρησαν τα γεγονότα και επιβεβαίωσαν ότι ο κατηγορούμενος και ο άγνωστος, ως στιγμής στις αρχές, συνεργός του έβγαλαν από την τράπεζα την ώρα της ληστείας μια γυναίκα, που είχε στην αγκαλιά της ένα μωρό. Επιπλέον, οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι οι δράστες κρατούσαν όπλα, αλλά δεν επιβεβαίωσαν ότι τους είδαν να κρατούν χειροβομβίδα.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι δεν εγκρίνει την πράξη του γιου του, ενώ τόνισε πως δεν ήταν ιδιοτελή τα κίνητρά του. Όπως είπε, κατά την άποψή του, τα χρήματα από τη ληστεία, ο γιος του θα τα διέθετε σε εκδηλώσεις, εκτύπωση αφισών κ.ά. «Αισθάνομαι ευθύνη, που η επιρροή μας δεν ήταν αυτή, που έπρεπε, ώστε να μην οδηγηθεί ο γιος μου σε αυτές τις οριακές επιλογές», πρόσθεσε.
Ο μάρτυρας ζήτησε δίκαιη κρίση, ώστε όπως είπε, κατά το συντομότερο δυνατό ο νεαρός να βρίσκεται στην οικογένειά του. Η μητέρα του κατηγορούμενου, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι «στον αντιεξουσιαστικό χώρο υπάρχει η αντίληψη ότι η πράξη του γιου της δεν είναι ληστεία, αλλά απαλλοτρίωση».

Ο ίδιος ο 23χρονος, μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, το πρωί, δήλωσε ότι αποδέχεται τη ληστεία, αλλά όχι την κακουργηματική μορφή, που αποδίδεται στην κατοχή εκρηκτικής βόμβας.

http://www.antinews.gr/

1 σχόλιο:

Δημοκρατία; ή μήπως οχι είπε...

Ναί βέβαια, η ληστεία ειναι ληστεία, και κανεις δεν διαφωνεί. Όμως τα λαμόγια βουλγαράκης, ρουσσόπουλος, εφραίμ, ζαχόπουλος τι έγινε μ' αυτούς?? πότε θα δικαστούν? α ναι ξέχασα, αν πάρεις 23.000 εισαι εγκληματίας αν πάρεις εκατομύρια είσαι... μαγκας. Γιά κοιτα ρε κατι ανθρώπους που εκλέγουμε για να μας... υπηρετούν. αλλά δεν φταίνε αυτοί εμείς θέλουμε κρέμασμα. γιωργάκης κωστάκης ντορίτσα και τα @@ μας κουνιούνται.