19 Ιουλ 2009

Οι μαφίες του εγκλήματος διαβρώνουν όλη τη χώρα


Kαι πρόσωπα υπεράνω υποψίας στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ

Στην αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής ροής, του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας στρέφεται πλέον ο ρόλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μετά και την αλλαγή της ηγεσίας της. Ο αναπροσανατολισμός των αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ κρίθηκε αναγκαίος, καθώς η δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας έχει λάβει τεράστιες και επικίνδυνες διαστάσεις. «Εχει διεισδύσει σε ολόκληρους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, δίχως να αφήνει αλώβητο στο εγγύς μέλλον ούτε τον χώρο της πολιτικής» υπογραμμίζει στην «Κ» χαρακτηριστικά κορυφαίος παράγοντας των διωκτικών αρχών.

Με αυτά τα δεδομένα υπ' αριθμόν 1 στόχος της ΕΥΠ είναι η εξάρθρωση των κυκλωμάτων της λαθρομετανάστευσης και ο εντοπισμός των συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά, όπλα και λευκή σάρκα. Απώτερος στόχος ο έλεγχος του τζίρου πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που διοχετεύονται στην αγορά από αυτές τις δραστηριότητες και στο ξέπλυμά του ενέχονται, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, και πρόσωπα υπεράνω υποψίας. Ανάλογης σπουδαιότητας και η εξουδετέρωση της εγχώριας τρομοκρατίας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές οι σχετικές έρευνες έχουν αποδώσει αξιόλογα στοιχεία και συγκεκριμένοι ύποπτοι βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δηλώνει στην «Κ» ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι «εθνικής εμβέλειας και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί» και διαβεβαιώνει ότι η Υπηρεσία «θα κινηθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας και της τήρησης των ατομικών δικαιωμάτων».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: