24 Ιουλ 2009

ΑΛΒΑΝΙΑ Αλωνίζουν οι αρχαιοκάπηλοι στις ορθόδοξες εκκλησίες


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQxwcCI4o7KTm6ddmx8B5TOzHHClzjBdEOyLMzZMc56j8a5F5fNxdEYVnGXvc3hg82JHI3sxoeMNdvFjCHQ8Zaa3NBehY-OA1_khDneOe2zfQQCAdUYnjhI59H9XdYhRaMv5Xf2rIQeG0/s400/KOSOBOEKKLISIA.bmp

Χθες άγνωστοι διέρρηξαν το ιστορικό προσκύνημα των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου του 18ου αιώνα στην Μπένια της Πρεμετής και αφαίρεσαν αντικείμενα μεγάλης λατρευτικής και πολιτιστικής αξίας, μεταξύ των οποίων μία εικόνα του Αγίου Νικολάου, ξυλόγλυπτα από το δεσποτικό κτλ. Είναι η δεύτερη φορά που λεηλατείται το συγκεκριμένο μοναστήρι.

Την ίδια περίπου ώρα άγνωστοι αφαιρούσαν δύο βημόθυρα από το ναό των Αγίων Πάντων της Χειμάρρας. Πριν από λίγες ημέρες κλάπηκαν εικόνες μεγάλης αξίας από το ναό του Αγίου Γεωργίου στους Γεωργουτσάτες της Δροπόλεως, ενώ το περασμένο Σάββατο πυρπολήθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, παραδοσιακό κτίριο (το παλαιό σχολείο θηλέων) της ενορίας της Αγίας Παρασκευής, στο κέντρο της Πρεμετής. Η Μητρόπολη Αργυροκάστρου επισημαίνει ότι "παρά τη συχνότητα με την οποία οι ορθόδοξες ενορίες απογυμνώνονται από τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, από τις αρμόδιες αρχές ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένας δράστης, ούτε έχουν ληφθεί τα επιβεβλημένα μέτρα φύλαξης".

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: