24 Ιουλ 2009

ΠΓΔΜ: Αντίθετο στη «διπλή ονομασία» το κόμμα Τσερβένκοφσκι

http://3.bp.blogspot.com/_5Y4nWDsZYro/SH8chXsUXqI/AAAAAAAACts/0xCs6Bgt9D4/s400/skopia564.jpg

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του για την επαναφορά της θέσης της «διπλής ονομασίας» από την μεριά του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νικολα Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με το SDSM, η επαναφορά της θέσης της «διπλής ονομασίας», ως επίσημης θέσης της χώρας στην διαπραγματευτική διαδικασία για την εκκρεμότητα της ονομασίας, δεν οδηγεί πουθενά και έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές στελεχών της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Γκρούεφσκι ότι η χώρα είναι έτοιμη να συμμετάσχει εποικοδομητικά στην διαπραγμάτευση για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη, κάλεσε τον κ. Γκρούεφσκι να εισακούσει τις προτροπές και να εργαστεί αποτελεσματικά για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος ή αν δεν μπορεί να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση, να διακόψει τη διαπραγμάτευση σχετικά με την τελευταία πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η οποία σύμφωνα με το SDSM, δεν έχει καμία σχέση με την «διπλή ονομασία».

Χθες, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στο πολιτικό περιοδικό των Σκοπίων «Φόρουμ», δήλωσε ότι η θέση της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία είναι η «διπλή ονομασία» την οποία χαρακτήρισε ως «λογική και φυσική θέση» της χώρας του.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: