8 Ιουλ 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΒΑΣΚΟ ΓΚΛΙΓΚΟΡΙΕΒΙΤΣ

[μκ.jpg]

email του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Μετώπου:


"Έγκλειστος στις φυλακές του Τέτοβο βρίσκεται σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο Φιλέλληνας αρχαιολόγος-ιστορικός, γνωστός blogger, Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς με την «κατηγορία» της αντίθεσής του στον «Μακεδονισμό» του Γκρουέφσκυ.
Την ίδια ώρα, πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται για την άμεση απελευθέρωσή του Σκοπιανού επιστήμονα, που το «έγκλημά» του είναι να υποστηρίζει το αυτονόητο: Ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί είναι σλάβοι, και δεν πρέπει να αποποιούνται της ιστορίας τους.

Ήδη γίνεται συντονισμένη προσπάθεια τόσο από τον επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιο Παπαθεμελή, όσο και από την Πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Νίνας Γκατζούλη, ώστε να τεθεί σήμερα κιόλας η υπόθεση Γκλιγκορίεβιτς υπόψη του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό κ. Μάθιου Νίμιτς, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Παράλληλα, η πρόταση του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και Βουλευτές να δραστηριοποιηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έτσι ώστε η παράνομη για δεύτερη φορά φυλάκισή του να φθάσει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

Να προσθέσουμε ακόμη ότι, σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται και η οργάνωση ελληνικής αποστολής στα Σκόπια από το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, με στόχο την αναζήτηση και έμπρακτη στήριξη του Γκλιγκορίεβιτς. Στην αποστολή, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν αυτή τη φορά προσωπικότητες όπως η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής κ. Νίνα Γκατζούλη, ο Γιάννης Μαύρος, γιός του ιστορικού ηγέτη της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου Γεωργίου Μαύρου, ο Μανώλης Γαλάνης, Δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος και πολλοί άλλοι.

Καλούνται όλοι να συμμετάσχουν σε αυτήν την ανθρωπιστική αλλά και πατριωτική αποστολή, με στόχο την προστασία του αγωνιστή της Δημοκρατίας διανοούμενου Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, προσωπικότητες, δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες, μπορούν να επικοινωνούν με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρο Βιτάλη, στο τηλ. 6979112273. Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή αυτή για μια ακόμη φορά έχει επείγοντα χαρακτήρα, για να προστατευθεί ο Σκοπιανός αρχαιολόγος-ιστορικός από την πιθανότητα να «αυτοκτονήσει» στις φυλακές του Γκρουέφσκυ".


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: