26 Φεβ 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ισραήλ να αναγνωρίσει το παράνομο καθεστώς στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και πρόσθεσε πως οι πρωτοβουλίες, που φέρονται να ενθαρρύνουν «ίδρυση γραφείου του ψευδοκράτους στο Ισραήλ και δημιουργία ατμοπλοϊκών συνδέσεων με τα κατεχόμενα, είναι ιδιωτικές».

Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Ισραήλ, ανέφερε ακόμα ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δείχνει κατανόηση στις ανησυχίες της κυπριακής Κυβέρνησης στα θέματα αυτά και σημείωσε πως το Ισραήλ υποστηρίζει τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο.

Ερωτηθείς κατά πόσον το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιτρέπει στην ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπτύσσει σχέσεις με το ψευδοκράτος, ο υπουργός απάντησε πως «αυτό είναι ένα θέμα που συζητείται και προτιμώ να μην μπω σε λεπτομέρειες. Κάποια από αυτά που αναφέρονται, όπως η ναυτιλιακή σύνδεση δεν έχει αρχίσει ακόμη», σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι ζητήματα τα οποία «συζητούμε και πιστεύω ότι χρειάζονται διακριτικοί χειρισμοί».
Ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες, και την ομόλογο του, Τζιπι Λίβνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: