26 Φεβ 2009

Ο ΗΡΩΑΣ .... ΝΤΕΝΤΕ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ "ΜΙΚΡΟΚΟΜΟΤΗΝΑΙΙΚΑ" ΤΗΣ ΕΦΗΜ. "ΧΡΟΝΟΣ"

Οι μηχανισμοί ηρωοποίησης και αναβάθμισης του αγωνιστικού προφίλ του δημοσιογράφου Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ το έκαναν και πάλι το θαύμα τους.
-Μία λεκτική επίθεση ενός ατόμου που σαφώς είναι καταδικαστέα, στην ζωντανή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 στον κ. Ντεντέ προσπαθούν κάποιοι με την βοήθεια βέβαια εδώ τοπικών παραγόντων, να την παρουσιάσουν ως «προκλητική και εν ψυχρώ επίθεση από άτομο που διακατέχεται από ακραίες εθνικιστικές απόψεις και μίσους προς την τουρκική μειονότητα της Θράκης στο γνωστό για τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας».
-Αυτά και πολλά άλλα ευτράπελα αναφέρονται σε δύο δελτία Τύπου που εξέδωσαν η «Eblul Greek MSG» ελληνική επιτροπή του ευρωπαϊκού γραφείου για τις λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες και η Αντιεθνικιστική Κίνηση που στοχοποιούν ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης κατά του Ντεντέ, το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δημήτρη Σταμάτη.
-Ο λόγος, γιατί είχε το «θράσος» να επιστρέψει πίσω ως απαράδεκτη την πρόσκληση των εγκαινίων της Ziraat Bank και να μην δεχθεί τον τουρκικό όρο «Γκιουμουλτζίνα» για την Κομοτηνή ως όφειλε κατά την άποψή τους.
-«Έπρεπε να δεχθούμε τέτοιες συνομωσίες όχι μόνο στα τούρκικα αλλά στα μακεδονικά, βλάχικα και αρβανίτικα μας παροτρύνουν γιατί τέτοιες προκλήσεις δημιουργούν φιλοπολεμική ένταση μεταξύ των δύο χωρών».

Και συνεχίζουν το εμετικό τους κείμενο συμπαράστασης στον κ. Ντεντέ κατακεραυνώνοντας ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που είχε και αυτός το θράσος να επισκεφθεί πρόσφατα βραχονησίδα των παραλίων της Τουρκίας την οποία έχει οικειοποιηθεί η Ελλάδα.
-Φυσικά δεν θα ακολουθήσουμε το εθνικιστικό παραλήρημα στήριξης με τέτοια εμπρηστικά κείμενα που προφανώς θα φιγουράρουν στα επόμενα φύλλα του δημοσιογράφου που δέχεται επιθέσεις, αλλά αναρωτιόμαστε μήπως όλα αυτά έγιναν σκόπιμα ώστε να επιστρέψει ο κ. Ντεντέ στα μεγάλα κανάλια των Αθηνών ως ήρωας με ένα νέο ίματζ;
-Ίσως κάποιοι ξέχασαν το εθνικιστικό του παραλήρημα στη συγκέντρωση της Ξάνθης και τις επιθέσεις του, που έκαναν του συναδέλφους των Αθηνών να χάσουν πάσα ιδέα για τον Αμπτουλχαλίμ.
-Και αν γίνεσαι ήρωας με μία λεκτική επίθεση, τότε ο «Χρόνος» που χρόνια δέχεται τα πυρά τέτοιων κύκλων και την προχθεσινή επίθεση του κ. Γκαλήπ όπως και τις οργανωμένες επιθέσεις στα γραφεία του, αλήθεια τι πρέπει να γίνει;
-Αλλά μάλλον αυτές ανθρωπιστικές οργανώσεις γνωρίζουν ποιον να στηρίξουν. Όσο για τα κείμενα αυτά συμπαράστασης ήδη τα προώθησε σε όλα τα ΜΜΕ. Μήπως συμφωνεί σε όλα όσα αναφέρονται;

Πάντως εντύπωση προκαλεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος και προσπαθώντας και αυτός να στοχοποιήσει τόσο τα μέλη των διαχειριστικών επιτροπών όσο και την εφημερίδα μας που χάλασε τα σχέδιά του, κινήθηκε και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γκαλήπ Γκαλήπ στην προχθεσινή του συνέντευξη Τύπου μόνο σε δημοσιογράφους της μειονότητας.
-Προσπαθώντας να διασπείρει διχόνοια και μίσος και με έμμεσο τρόπο να παροτρύνει την μειονότητα για κινητοποιήσεις, ο κ. Γκαλήπε έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.
-«Δεν θέλουμε τους Γιουνανλήδες δημοσιογράφους που έχουν τους εθνικούς τους στόχους» φώναζε με εκνευρισμό, θαρρείς και μιλούσε σε αίθουσα γραφείου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας.
-Και καλώς βέβαια ο «Χρόνος» ανέδειξε τα σχέδια του προέδρου της πολιτιστικής εκπαιδευτικής εταιρείας της μειονότητας «ΠΕΚΕΜ» για την ίδρυση του πολιτιστικού δήθεν κέντρου σε χώρο του οικοτροφείου.
-Αυτός είναι εξάλλου και ο ρόλος των δημοσιογράφων. Αν ήταν η διαδικασία της παραχώρησης νόμιμη και επιτρεπτή τότε ποιος ο λόγος να μην παραχωρεί η διαχειριστική επιτροπή το οικόπεδο;

Αλλά προφανώς ήθελαν όλα να γίνονται στα κρυφά και στα μουλωχτά χωρίς να δίνουν αναφορά σε κανέναν. Ο κ. Γκαλήπ βρήκε βέβαια τη απάντηση ότι οι διαχειριστικές επιτροπές που απαρτίζονται από μουσουλμάνους πιέζονται από διάφορους κύκλους.
-Έτσι στοχοποιούνται αυτοί που δεν υπακούν στο δικό του κύκλο που προσπαθεί να αναγεννηθεί ως νέος ηγέτης της μειονότητας. Και φυσικά δείχνει την δημοκρατική του συμπεριφορά και νοοτροπία, αφού φθάνει στο σημείο όχι να εκτίθεται σε χριστιανούς δημοσιογράφους, αλλά να καθιστά και συνενόχους τους δημοσιογράφους της μειονότητας που οι ενέργειές του βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά προσπαθώντας να τους κάνει και συμμετόχους στα κρυφά του σχέδια.
-Κατά τα άλλα ως πρόεδρος μιας απλής εταιρείας όπως ισχυρίζεται ο κ. Γκαλήπ, μάλλον δεν μας πείθει ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να φτιάξει πανεπιστήμια, σχολεία, πολιτιστικά κέντρα κ.ά. Αλλά βέβαια οι χρηματοδοτήσεις είναι ήδη εξασφαλισμένες.
-Αλήθεια οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της μειονότητας τι λένε για όλα αυτά; Θα πρυτανεύσει η ομερτά ή στα αλήθεια υπάρχει εκφοβισμός του Τύπου από ηγέτες τέτοιου νέου τύπου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: