26 Φεβ 2009

ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας επί 15 χρόνια επιδεικνύει ετοιμότητα για λύση στο ζήτημα της ονομασίας.
Θεωρώ ότι το πρόβλημα έγκειται στην ελληνική επιθυμία και στη συγκαλυμμένη ατζέντα μέσω της διένεξης για το όνομα να εκμεταλλευτούν αυτό το ζήτημα για την αμφισβήτηση της εθνικής και γλωσσικής μας ταυτότητας.

Θεωρώ ότι λύση μπορεί να υπάρξει και μάλιστα όχι "βαλκανική" λύση, αλλά "ευρωπαϊκή", εφόσον η Ελλάδα προσεγγίσει με ευρωπαϊκό τρόπο αυτή την εκκρεμότητα», δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Κληθείς να σχολιάσει τις επισημάνσεις της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, προχθές στο Ίδρυμα "Brookings" στην Ουάσιγκτον, να σταματήσει η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι την εθνικιστική πολιτική που ακολουθεί ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη συμβιβαστικής λύσης στο θέμα του ονόματος, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε:
«Εάν αναφερόμαστε στον εθνικισμό των Βαλκανίων, νομίζω ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει πολύ πιο ισχυρούς δεσμούς με αυτόν απ' ό,τι έχουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε εκείνο το τμήμα της Ευρώπης που θεωρείται εμπνευστής της ευρωπαϊκής ιδέας.

Εμείς δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο από την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζεται ως ευρωπαϊκή χώρα, εκτός από μία ευρωπαϊκή συμπεριφορά έναντι ενός μικρότερου γείτονα και σεβασμό της αξιοπρέπειας μας».

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι η Ελλάδα χθές προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Γραφείο Συνδέσμου της ΠΓΔΜ στην Αθήνα με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Tageszeitung», όπου απευθύνει έκκληση «για σεβασμό των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Κατά τον κ. Μιλόσοσκι, το διάβημα διαμαρτυρίας είναι αβάσιμο, διότι «τα δικαιώματα των μειονοτήτων είναι οικουμενικά και οι χώρες όχι μόνον έχουν το δικαίωμα, αλλά έχουν και την υποχρέωση να τα προβάλλουν και να μεριμνούν γι αυτά».

http://strategy-geopolitics.blogspot.com

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΔΗΣΗ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ www.defencenet.gr , ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ VEST Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΑΥΤΙΚΟ . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ή Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Ή ΤΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ ΕΝΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 10 ΣΚΑΦΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ !!

ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ..... ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ Ή Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ Ή ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΜΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ .

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΛΕΩ Η ΕΡΤ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ... ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ .



ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΟΥ , ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΟΥΤΣΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: