6 Ιουλ 2009

Σκληρή γραμμή υιοθετεί η Τουρκία στα ελληνοτουρκικά .....

...... μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση Μπακογιάννη-Νταβούτογλου στην Κέρκυρα. Ο διαπραγματευτής της Τουρκίας με την Ε.Ε. Έγκεμεν Μπαγίς (φωτό δεξιά) εξαπέλυσε μάλιστα προσωπική επίθεση εναντίον της υπουργού Εξωτερικών χαρακτηρίζοντας τις τελευταίες δηλώσεις της «εχθρικές και μη σοβαρές».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Μπαγίς έρχονται μόλις μία εβδομάδα μετά την προκλητική διασύνδεση από τον ίδιο της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ενώ δήλωσε ευθέως ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής που έχει υπογράψει με την Ελλάδα. «Οι διεθνείς συμφωνίες δεν γίνονται με εξαναγκασμούς από αυτόν που φωνάζει πιο δυνατά», είπε χθες ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος- σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή- απαντούσε σε δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα «Ημερησία», σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, ανοίγοντας τα λιμάνια της προς τα πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να συνεργαστεί στο θέμα των λαθρομεταναστών. «Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει συνείδηση των ευθυνών και των υποχρεώσεών της», είπε ο Έγκεμεν Μπαγίς, προσθέτοντας ότι έχει δικαίωμα να αναμένει από τους συνομιλητές της να εκπληρώσουν και εκείνοι τις υποχρεώσεις τους, εννοώντας προφανώς την άρση του εμπάργκο κατά των Τουρκοκυπρίων.

«Για εσωτερική κατανάλωση»
Σύμφωνα με τον Έγκεμεν Μπαγίς, «η Τουρκία δεν έχει ξεκινήσει τις διεθνείς της σχέσεις χάρη στην Ε.Ε. ή με αφορμή την Ε.Ε.». Επισημαίνει μάλιστα ότι «αντίθετα με τους Έλληνες φίλους που έχουν πρώτο και μοναδικό θέμα στην ατζέντα τους το Κυπριακό, στην ατζέντα της Τουρκίας δεν υπάρχει μόνο το Κυπριακό». Με έναν τόνο ειρωνείας ανέφερε ακόμη ότι «η διπλωματική ιστορία της Τουρκίας ξεκίνησε 1.000 χρόνια πριν από το 1974»! Ο Τούρκος διαπραγματευτής υποστήριξε μάλιστα ότι οι δηλώσεις της υπουργού έγιναν με στόχο την εσωτερική κοινή γνώμη: «Δεν παίρνουμε στα σοβαρά εχθρικές δηλώσεις οι οποίες γίνονται για να χαϊδέψουν την κοινή γνώμη. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τέτοιες αξιολογήσεις. Αν θέλουν να μας στείλουν μήνυμα, δεν το λαμβάνουμε με αυτές τις μη σοβαρές δηλώσεις. Τις θεωρούμε ως μενού για εσωτερική κατανάλωση. Εμείς δεν προτιμούμε να στέλνουμε μηνύματα μέσω του Τύπου».

ΠΗΓΗ


ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ , ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΡΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. , ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: