6 Ιουλ 2009

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


ΠΗΓΗ

Συγκέντρωση στο Βαρδάρη και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, με αίτημα να ενισχυθεί ο τομέας παραγωγής της επιχείρησης, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα της βιομηχανίας και οι περίπου 600 θέσεις εργασίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Γιώργος Μαυρομάτης, πεποίθησή τους είναι ότι υπάρχει δυνατότητα να αναθέσει η κυβέρνηση στην ΕΛΒΟ μεγαλύτερο μέρος της προστιθέμενης στην Ελλάδα αξίας των 425 ρωσικών αρμάτων μάχης TOMA, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

«Η πρόταση, που μας ήλθε, αφορά μόλις 800 εργατοώρες, που μεταφράζονται σε απασχόληση για 20 εργαζόμενους», ανέφερε ο κ.Μαυρομάτης, προσθέτοντας μάλιστα ότι «για το 2010 δεν υπάρχει καμία ανάθεση έργου στην ΕΛΒΟ».

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν δύο βαριά στρατιωτικά οχήματα παραγωγής της ΕΛΒΟ και ένα πυροσβεστικό, τα οποία έκλεισαν την κεντρική πύλη του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και την οδό Αγίου Δημητρίου, για όση ώρα διήρκεσε η συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τον υπουργό Σταύρο Καλαφάτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός εξέφρασε την προθυμία του για διάλογο μαζί τους όση ώρα χρειαστεί, απευθύνοντάς τους παράλληλα έκκληση να μην προκαλούν ταλαιπωρία στους πολίτες, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους.

Ο κ. Καλαφάτης δεσμεύθηκε να μεταφέρει στους ομολόγους του των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, «το κλίμα, την αγωνία και τις θέσεις των εργαζόμενων».

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν γίνει δεκτοί από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους.

Εντός των ημερών αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, προκειμένου να εξετάσει τη συνέχιση και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: