28 Αυγ 2009

ΠΕΡΙ ΔΙΓΛΩΣΙΑΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdcYMqksAy0DIajk-sOKvfixCDukmQ2rk8d2z0Oqb8edoZZEKmuyirdpePOBroJiH_KKy-_QwK3CXcDNdl65hBDvZI9psc3UQnCEWGfCP_W6QBoduN8r6tVR-QV52Kud_JveVjPNaIX5A/s400/HACIOSMAN.JPG

Το νομοσχέδιο στην Βουλή αφορούσε την ρύθμιση θεμάτων του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις. Τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ νομού Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και μεταξύ των άλλων που τοποθετήθηκε, βρήκε την αφορμή να επαναφέρει το ζήτημα για ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων στην Θράκη. Και ζήτησε απαντήσεις από τον υπουργό, αν και αυτή η σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν αυτά τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Το θέσαμε πολλές φορές αυτό το θέμα αλλά δεν πήραμε απάντηση διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής.

Βέβαια ο κ. Χατζηοσμάν την δουλειά του κάνει αλλά δεν διευκρινίζει αν τα παιδιά των ROM και των Πομάκων θέλουν να μαθαίνουν με το στανιό την Τουρκική γλώσσα. Ούτε αναρωτιέται γιατί πολλά παιδιά της μειονότητας ενώ γνωρίζουν άπταιστα Τουρκικά δεν ξέρουν να αρθρώσουν μια λέξη στην Ελληνική γλώσσα. Και μιλάμε για Έλληνες πολίτες και όχι για μετανάστες που έρχονται με άθλιες συνθήκες στην χώρα μας και κατορθώνουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να μάθουν Ελληνικά.

Αν δεν κυκλοφορεί με την βουλευτική Mercedes στην Αθήνα και κάνει τον κόπο να πάρει το τραμ, τον ηλεκτρικό, το μετρό και το λεωφορείο θα διαπιστώσει ότι Αφρικανοί, Ασιάτες και κάθε λογής μετανάστες, προσαρμόστηκαν στην χώρα που ζούνε, μιλούν άπταιστα Ελληνικά και συμμετέχουν κατά πλειοψηφία στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρα που τους φιλοξενεί όπως κάνανε και Έλληνες αντίστοιχα που μετανάστευσαν στην Γερμανία παλαιότερα. Είναι ανεπίτρεπτο λοιπόν κ. Χατζηοσμάν Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι να μην γνωρίζουν Ελληνικά. Την γλώσσα της χώρας που είναι η πατρίδα τους, αυτών και των προγόνων τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να δώσετε τους αγώνες σας και όχι να διαιωνίζετε μια κατάσταση που δημιουργούν ορισμένοι ομοϊδεάτες σας, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: