28 Αυγ 2009

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

http://www.nefsta-photography.com/wp-content/uploads/2007/09/_mg_3660.jpg

Αντιεισαγγελέας για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος

Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είναι από εδώ και στο εξής αρμόδιος για τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας, ζητώντας παράλληλα να αντιμετωπιστούν «με σκληρότητα» τα εγκλήματα αυτά περιβάλλοντος στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατά την προσέλευσή του στην τελετή εγκαινίων του νέου Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, ο υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Δικαιοσύνη σχετικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μετά τις πρόσφατες καταστροφικές και δήλωσε:

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προστατεύσει τις καμένες περιοχές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και πολύ καιρό, σε συνεργασία με την ηγεσία της Δικαιοσύνης και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει αποφασίσει την αναβάθμιση του Εισαγγελέα Περιβάλλοντος.

»Αυτή την στιγμή, όπως ξέρετε, ο Εισαγγελέας Περιβάλλοντος είναι ένας Εισαγγελέας Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Αυτό που πρόκειται να γίνει είναι να οριστεί Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως Εισαγγελέας Περιβάλλοντος συνεπικουρούμενος από Εισαγγελέα Εφετών ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον τόσο στην Αττική όσο και σε ολόκληρη την χώρα.

»Νομίζω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σκληρότητα, θα μου επιτρέψετε να τονίσω την λέξη "με σκληρότητα" τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος στην Αττική και σε ολόκληρη την χώρα».

http://www.e-titles05.gr/attachments/Image/stamata_grafeio.jpg

Παράνομες εργασίες στο δάσος από τον δήμαρχο Σταμάτας

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης βρέθηκαν παράνομες εργασίες μέσα σε δασικές εκτάσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Σταμάτας.

Το πόρισμα έχει φτάσει πλέον στα χέρια του περιφερειάρχη Αττικής και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και όπως αναφέρει, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε αλλαγή χρήσης μεγάλης επιφάνειας με εκχερσώσεις και επιχωματώσεις, καθ΄ υπέρβαση των αδειών διαμόρφωσης αγρών οι οποίες είχαν δοθεί από το δασαρχείο και την πολεοδομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με ρεπορτάζ του Μega, το 2005 δασοφύλακας της περιοχής υπέβαλε μήνυση κατά του κοινοτάρχη Σταμάτας για παρεμβάσεις σε δασική έκταση στη θέση Μιχαλέτσα της Ροδόπολης.

Όπως προέκυψε από το δασαρχείο Πεντέλης είχε δοθεί έγκριση για την επιχωμάτωση ιδιωτικής αγροτικής έκτασης 10 στρεμμάτων, ωστόσο μπαζώθηκαν και άλλα 40 στρέμματα στην παρακείμενη δασική έκταση.

Αλλαγή χρήσης
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Σταμάτας είχε πάρει έγκριση από την πολεοδομία Καπανδριτίου για την επιχωμάτωση αγροτικής έκτασης 3,5 στρεμμάτων, αλλά σύμφωνα με τους επιθεωρητές προχώρησε σε αλλαγή χρήσης και κατάληψη άλλων 7 στρεμμάτων δάσους.

Ευθύνες επιρρίπτει το πόρισμα και κατά του δασονομείου Αγίου Στεφάνου για καθυστερήσεις στην αποστολή του πρωτοκόλλου της μήνυσης, καθώς και στην προϊσταμένη της πολεοδομίας Καπανδριτίου διότι ανέφερε ψευδώς σε έγγραφό της ότι οι παρεμβάσεις στις δασικές εκτάσεις ήταν πολύ μικρότερες. Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Αττικής έχει επιβάλλει ποινή δίμηνης παύσης από τα καθήκοντά του στον κοινοτάρχη Σταμάτας εξαιτίας της χορήγησης ψευδών βεβαιώσεων προκειμένου να υδροδοτηθούν και ηλεκτροδοτηθούν αυθαίρετες κατοικίες και ποιμνιοστάσια. Η υπόθεση εκκρεμεί μετά την προσφυγή του κοινοτάρχη στο ΣτΕ κατά της απόφασης της περιφέρειας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: