24 Μαρ 2009

ΕΛΕΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ .... ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΥΡΝΑΣ ΠΙΣΩ

Την ανάγκη να λυθούν το συντομότερο δυνατόν οι ελληνοτουρκικές διαφορές που απασχολούν από το 2003 τις «διερευνητικές συνομιλίες» ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδος και της Τουρκίας , τόνισε ο Κ. Σημίτης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ύστερα από διάλεξη που έδωσε το πανεπιστήμιο BILGI στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως είναι προς όφελος και των δυο πλευρών να λύσουν τις διαφορές τους το συντομότερο δυνατόν . Όσα θέματα δεν μπορούν να λυθούν με τις συνομιλίες θα παραπεμφθούν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, πρόσθεσε. Για την παραπομπή στη Χάγη , είπε ότι πρέπει να συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη η διαφορά που πρέπει να λυθεί . «Δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής παραπομπή» σημείωσε.

ΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΤΟ 1997


Τον Ιούλιο του 1997, στη Μαδρίτη, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Μ. Ολμπράιτ επέβαλε στους Σημίτη - Πάγκαλο να υπογράψουν την επαίσχυντη συμφωνία μαζί με τους Ντεμιρέλ - Τζεμ (θυμάστε, τον τούρκο υπουργό υπό τα χειροκροτήματα του οποίου χόρευε… ζεϊμπέκικο ο Γιώργος!) η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων:

• (Οι σχέσεις των δύο χωρών θα βασίζονται και) «στον σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους»!

Μάλιστα. «Νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο» αναγνώρισαν οι Σημίτης, Πάγκαλος, Γιώργος, ο οποίος τότε ήταν υφυπουργός Εξωτερικών!


Να θυμίσουμε ακόμα πως αυτήν την επαίσχυντη συμφωνία είχαν υποδεχτεί… διθυραμβικά τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ.

«Ήρεμα νερά στο Αιγαίο έβγαλε η Μαδρίτη», ήταν ας πούμε ο τίτλος στα «ΝΕΑ» στις 9 Ιούλη του '97. Παρόμοιοι ήσαν οι τίτλοι και απ' τις περισσότερες άλλες εφημερίδες, ενώ τα κανάλια μόνο που… δεν μας ζήτησαν να στρώσουμε το κόκκινο χαλί στον Σημίτη μόλις επιστρέψει!

Να θυμίσουμε ακόμα ότι οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν το ΚΚΕ, καθώς και λίγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Πεπονής, ο Παπαθεμελής, ο Βερυβάκης, η Ν. Κατσέλη…

Όλοι οι άλλοι μούγγα!

Όπως και σήμερα…

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ" ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ... ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΜΑΧΗΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ .... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ "ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ" ΑΙΓΑΙΟ.

ΑΝ ΤΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ , Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

http://i106.photobucket.com/albums/m280/dantisdantis/BLOGG/0003.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: