24 Μαρ 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ VIVARTIA

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι για λόγους που δεν ανάγονται στη βούληση της εταιρείας, αλλά υπαγορεύονται από κριτήρια οικονομοτεχνικά και κυρίως λόγω των υψηλών πλεονασμάτων γάλακτος που εμφανίζει το ισοζύγιο της εταιρείας μας, αναγκαζόμαστε να προβούμε στην αναδιάταξη της Ζώνης Γάλακτος, με τον περιορισμό των παραλαμβανόμενων ποσοτήτων και τη διακοπή της παραλαβής του αγελαδινού γάλακτος που βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης του σταθμού Κομοτηνής. Η διακοπή της παραλαβής θα ισχύσει από 1η Μάιου 2009. Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και ευχόμαστε η κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της παραγωγής και της μεταποίησης του ελληνικού γάλακτος να είναι προσωρινή».

ΑΥΤΑ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ VIVARTIA ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ .....
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ( ΕΔΩ )

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ?

ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2008 γνωστοποίησε ο όμιλος VIVARTIA. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου για το έτος 2008 ανήλθαν σε € 1.437,2 εκατ. έναντι € 1.118,7 εκατ. το 2007, σημειώνοντας αύξηση 28,5%. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε οργανική ανάπτυξη και πρώτη ενσωμάτωση των εξαγορών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Nonni's ενσωματώθηκε στα αποτελέσματα του Ομίλου για εννέα μήνες, ενώ ο Όμιλος Everest και η Olympic Catering ενσωματώθηκαν για περίοδο έξι μηνών.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 153,5 εκατ. έναντι € 126,6 εκατ. κατά τη χρήση 2007, παρουσιάζοντας αύξηση 21,2%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα € 37,5 εκατ. έναντι € 52,1 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση -28,1%. Η μείωση οφείλεται στα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα κυρίως λόγω των δανείων που αναλήφθηκαν για την εξαγορά των εταιρειών Nonni΄s, Everest και Olympic Catering αλλά και της ύπαρξης, κατά το 2007, έκτακτων χρηματοοικονομικών εσόδων.

Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της χρήσης 2008, ανήλθαν σε € 12,6 εκατ. έναντι € 10,4 εκατ. το 2007, παρουσιάζοντας αύξηση 21,4%.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου έχουν συνοδευτεί από ενισχυμένα μερίδια αγοράς σε πολλές από τις κατηγορίες προϊόντων στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Ενδεικτικά, στον κλάδο Γαλακτοκομικών, η Vivartia διατηρεί την ηγετική της θέση στο λευκό γάλα σημειώνοντας μικρή υποχώρηση στο μερίδιο του φρέσκου γάλακτος και σημειώνοντας παράλληλα μεγάλη αύξηση μεριδίου στο γάλα υψηλής παστερίωσης καθώς και στα λειτουργικά γάλατα. Στον τομέα των γιαουρτιών, σημειώνεται μικρή υποχώρηση στον τομέα του λευκού γιαουρτιού και παράλληλα μεγάλη αύξηση στα παιδικά και βρεφικά γιαούρτια.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: