23 Μαρ 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974


Βουτσινά 80 - ΤΚ: 15561, Χολαργός - ΑΘΗΝΑ

Τηλ:2106521639 -e-mail:humanrights1974@hotmail.com

Ιστοσελίδα:www.agnooumenoi74.gr

Αθήνα,Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 74


ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,


Με ικανοποίηση,σας ενημερώνουμε για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του πρώτου ολοκληρωμένου πρακτορείου ειδήσεων και τηλεεκπαίδευσης αποκλειστικά αφιερωμένου στην ιστορία και την ειδησεογραφία της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974 με όνομα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 74. Η έναρξη λειτουργίας του γίνεται στην αρχική-εμβρυακή του δομή και θα ενημερώνεται συνεχώς.


Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 74 συνιστά μη πολιτικό, μη ανταγωνιστικό και μη κερδοσκοπικό μέσο ενημέρωσης μακριά από οποιουδήποτε είδους ιδεολογία ή ακρότητα και βασιζόμενο σε αυστηρά ανθρωπιστικές παραμέτρους και εθελοντική βάση.

Ιστορικά, αποτελεί την κορύφωση των προσπαθειών των οικογενειών πεσόντων και αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974,με πρώτες προσπάθειες ήδη από το 1974 μέσω του Ερυθρού Σταυρού, να αποκτήσουμε μια μόνιμη φωνή στον τύπο ειδικά αφιερωμένη στην αναζήτησή μας.


Σκοπός λειτουργίας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ 74 είναι:


Η έρευνα και συλλογή πληροφοριών που μπορεί να οδηγήσουν στη διακρίβωση της τύχης κάποιου αγνοουμένου στα γεγονότα της Κύπρου του 1974 και στην απόδοση της προσήκουσας τιμής στους πεσόντες.


Η δια του τύπου προάσπιση των δικαιωμάτων των οικογενειών των πεσόντων και αγνοουμένων ηρώων,ώστε έστω και με 35 χρόνια καθυστέρηση να τύχουν της κατοχυρωμένης από τη Διεθνή Δικαιοταξία, το Ελληνικό Σύνταγμα και τους Νόμους ειδικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής προστασίας που τους αρμόζει.

Η προσπάθεια ενημέρωσης και αφύπνισης της Διεθνούς και Ελληνικής κοινής γνώμης για όλες τόσο τα ιστορικά, όσο και τα τρέχοντα ειδησεογραφικά θέματα του πολύπαθου φακέλου της Κυπριακής Τραγωδίας και ιδιαίτερα για το ανθρωπιστικό ζήτημα των πεσόντων και των αγνοουμένων.


Προς εξυπηρέτηση των ανωτέρω στόχων μας το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 74 επιμερίζεται στους εξής τομείς δράσης:


ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ : Καλύπτει την σχετική με την Κυπριακή Τραγωδία τρέχουσα ειδησεογραφία.

ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ : Ο τομέας αυτός δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να μελετήσει σε βάθος τα θέματα του Φακέλου της Κυπρου του 1974,

Με την ανώνυμη, ελεύθερη, μη χρονικά περιορισμένη και δωρεάν φοίτηση στo
E-SCHOOL ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ,
κατά την οποία,με την μορφή ερωταποκρίσεων σε αλληλογραφία
e-mail,και κάτω από αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, παρέχεται στον ενδιαφερόμενο η απαιτούμενη γνώση.

Με την κατ ιδίαν μελέτη του ενδιαφερομένου μέσω ο
n line περιήγησης στους βασικότερους σχετικούς ιστοτόπους στο ΜΕΛΕΤΗΤΗΡΙΟ 74 και με την παροχή σημαντικού αριθμού ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ και εκτενούς ενδεικτικής ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ : Φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια πλήρη γνωσιακή βάση για την Κυπριακή Τραγωδία συνιστάμενη από αρχεία ιστορίας, ειδήσεων, ντοκουμέντων, εκδηλώσεων κλπ. που είδαν το φως της δημοσιότητας από το 1974 έως σήμερα με προοπτική συνολικής έκδοσής τους ως τα επίσημα «ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ».Με πρόσφατη μάλιστα την ολοκλήρωση της έκδοσης των «ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ» θεωρούμε πως η έκδοσή τους καθίσταται ιστορικά επιβεβλημένη.


ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,


Με βάση τα προαναφερθέντα, και εφόσον κρίνετε ότι είμαστε αξιοι προσοχής και αρωγής εκ μέρους σας παρακαλούμε για τις εξής ενέργειές σας:


Δημοσιεύστε την παρούσα επιστολή μας και προωθείστε τη σε γνωστούς και οικείους σας όσο δύνασθε.


Στηρίξτε την εκστρατεία ενημέρωσής μας και αποστείλατέ μας ηλ. διευθύνσεις ΠΟΛΙΤΩΝ (με τη σύμφωνη γνώμη τους),όσες περισσότερες μπορείτε,φίλων και οικείων σας που κρίνετε σκόπιμο ότι, πρέπει να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές μας και που εμείς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να έρθουμε σε επαφή.


ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣ ΜΜΕ:


Στηρίξτε μας αποστέλοντάς μας την εκάστοτε τρέχουσα ειδησεογραφία για τα θέματα του 1974.Αν για κάποιο λόγο δεν το επιθυμείτε, δεν θα δημοσιεύουμε την πηγή αποστολής, αλλά η συνεργασία μας θα είναι ανώνυμη.


Αποστείλατε μας μεσω e-mail όσα περισσότερα κείμενα έχουν δημοσιευτεί στο μέσο σας κατά καιρούς,ή αν είναι μεγάλος ο όγκος τους υποδείξτε μας απλώς τους συνδέσμους για να εντοπίσουμε και να τα αρχειοθετήσουμε εμείς.


Δεν τίθεται θέμα δημοσιογραφικού ανταγωνισμού. Η λειτουργία μας είναι καθαρά ανθρωπιστική.


Δεν πρόκειται να παρενοχλήσουμε κανένα. Δεν ζητούμε κανενός είδους επιβάρυνση ή εύνοια παρ΄αξίαν. Αγωνιζόμαστε να επιτύχουμε τη διόρθωση μιας αδικίας και την επούλωση και των τελευταίων τραυμάτων μιας από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας, της Ιστορίας της Κυπριακής Τραγωδίας.


Μην έχετε καμία αμφιβολία πως με τη συνεργασία σας που θα οδηγήσει στην εύρυθμη λειτουργία του νεαρού μας πρακτορείου γυρίζετε μια ακόμη σελίδα που οδηγεί στο τέλος του νοητού Βιβλίου της όντως μαρτυρικής εκείνης περιόδου.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων


Η Πρόεδρος

Μαίρη Κουρούπη

Σύζυγος αγνοούμενου

Σχη(ΠΖ) Παύλου Κουρούπη


Ο Ειδικός Γραμματέας

Δημήτριος Αλεξόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: