23 Μαρ 2009

ΠΓΔΜ: Στο δεύτερο γύρο των εκλογών ο νέος πρόεδρος



Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος VΜR-DPMNE Γκιόργκι Ιβάνοφ προηγείται με μεγάλη διαφορά των αντιπάλων του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, ώστοσο για την εκλογή του νέου προέδρου της χώρας θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος ο οποίος θα γίνει σε δύο εβδομάδες (5 Απριλίου).
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η κρατική εκλογική επιτροπή και με καταμετρημένο το 16,20% των ψηφοδελτίων ο κ. Ιβάνοφ συγκεντρώνει ποσοστό 38,5%, δεύτερος με ποσοστό 18,4% έρχεται ο υποψήφιος του κόματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ενωση», Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι και τρίτος ο ανεξάρτητος υποψήφιος Λιούμπε Μπόσκοσκι (προέρχεται από το ΒΜΡ από το οποίο αποστασιοποιήθηκε μετά την επιλογή της ηγεσίας του κόμματος αυτού να προκρίνει την υποψηφιότητα του κ, Ιβάνοφ) με ποσοστό 17,3%.
Τέταρτος από τους επτά υποψηφίους, έρχεται ο αρχηγός του νεοϊδρυθέντος αλβανικού κόμματος «Νέα Δημοκρατία», Ιμερ Σελμάνι με ποσοστό 12,7%.
Με βάση τα αποτελέσματα αυτά ο νέος πρόεδρος της χώρας θα εκλεγεί στο δεύτερο γύρο στον οποίο ο κ. Ιβανόφ θα αναμετρηθεί με έναν από τους κ.κ. Φρισκοφσκι ή Μπόσκοσκι.
Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ανήλθε στο 53,90%.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: